Hlavní obsah

Premiéru Procesu v RockOpeře Praha o měsíc odložila zdravotní indispozice hlavního hrdiny

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý se měly otevřít brány holešovické arény RockOpery Praha premiérově příznivcům Franze Kafky a tvrdé muziky. Slavnostně měla být uvedena nová rocková opera Milana Steigerwalda a Pavly Forest inspirovaná příběhem jednoho z nejznámějších románů Proces.

Foto: RockOpera Praha
Článek

Zdravotní indispozice představitele titulní role Viktora Dyka ale nedovolila představení uskutečnit. Premiéra se uskuteční o měsíc později - 22. prosince. 

Příznivci RockOpery bez svých oblíbenců 22. listopadu nezůstali. Divadlo pro ně přichystalo náhradní program. Tím bylo komponované vystoupení složené z písní průřezem tvorby RockOpery Praha. Na diváky čekalo překvapení v podobě ochutnávky skladeb z chystaného Procesu.

RockOpera Praha nastudováním Procesu pokračuje v trendu vybírat si jako téma světově proslulá literární a divadelní díla. Po Romeovi a Julii, Faustovi a Anně Karenině přichází na řadu Josef K.

„Všeobecně se má za to, že jde o náročného, temného a pro někoho možná komplikovaného až nepochopeného autora. Pro nás je to ale především absurdně humorná výzva, sám Kafka se prý při předčítání úryvků ze svého románu smál až k slzám. Opera vzniká v režii Romana Štolpy a pod choreografickým dohledem Iriny Andreevy, tak doufáme, že se opět potká u diváků s nadšením jako v případě loňské Anny Kareniny,” uvedla umělecká šéfka RockOpery a libretistka Procesu Pavla Forest. 

Reklama

Výběr článků

Načítám