Hlavní obsah

Premiér Sobotka zavítal do Karviné, s primátorem řešil aktuální problémy

Novinky, Milan Haluška

Nezaměstnanost, aktuální problémy v OKD i problémy ubytoven. To byla hlavní témata, která do Karviné přijel v rámci své pondělní návštěvy Moravskoslezského kraje řešit novopečený premiér vlády Bohuslav Sobotka.

Foto: Jaroslav Nakládal
Článek

Premiér si společně s primátorem města Tomášem Hanzlem prohlédl i chystanou, státem podpořenou průmyslovou zónu Nad Barborou v Karviné-Dolech, kde se zastavil i u šikmého kostela sv. Petra z Alkantary, který je karvinskou raritou. 

„Zóna Nad Barborou by se mohla stavět už v příštím roce a v horizontu několika let by tam našlo práci několik tisíc lidí z Karvinska. Je nezbytné podpořit vznik nových míst v odvětvích mimo těžbu, ale také pomoci zachovat místa na šachtách, která naši lidé nutně potřebují,” shrnul primátor Hanzel.

Na radnici pak premiér s primátorem řešil perspektivu společnosti OKD. Jen v Karviné je na práci v OKD totiž závislých 3500 lidí.

Sobotka při návštěvě kraje také podpořil zachování těžby v Dole Paskov do roku 2016 a s představiteli měst mluvil také o problematice ubytoven a řešení sociálních problémů spojených s nepřizpůsobivými. 

Reklama

Výběr článků

Načítám