Hlavní obsah

Přehrada Olešná bude patřit jachtingu

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přehrada Olešná ve Frýdku-Místku bude od 15. do 17. srpna patřit mezinárodnímu závodu v jachtingu Interpohár Olešná. Hladinu přehrady bude šněrovat na 40 lodí třídy Optimist, Laser a Evropa. O vítězství budou bojovat posádky nejen z České republiky, ale také Slovenska a Polska.

Foto: archiv magistrátu F-M

Olešná regata

Článek

Slavnostní zahájení regaty se uskuteční v pátek v 10:30 hodin v prostorách loděnice přehrady Olešná ze strany od Palkovic. Start první rozjížďky je plánován na 12. hodinu. O víkendu budou rozjížďky startovat již v 10 hodin dopoledne.

„Jedná se o pohárový závod ze série Interpoháru v lodních třídách Optimist, Laser 4.7, Laser - radiál a Evropa. Závod je zaměřen na utužení a rozšíření vztahu českého, polského a slovenského okruhového jachtingu,“ řekl za organizátory závodu Petr Gřes. 

Návštěvníci budou moci nahlédnout do zákulisí tohoto sportu, prohlédnout si závodní lodě a dozvědět se zajímavosti o jachtingu.

Časový plán závodu:

PÁTEK - 10:30 Slavnostní zahájení 12:00 Start první rozjížďky

SOBOTA - 10:00 Start první rozjížďky dne

NEDĚLE - 10:00 Start první rozjížďky dne

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám