Hlavní obsah

Přeborník ČR v judu mladších žáků je z Chebu

Novinky, Martin Mikliš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chebský judista David LeDuc zakončil letošní úspěšnou sezónu a vyhrál Přebor České republiky.

Foto: Martin Mikliš

Chebský Přeborník ČR v judu David LeDuc na stupních vítězů.

Článek

V sobotu 21. listopadu se v Ostravě konal Přebor České republiky mladších žáků v judu a chebští judisté zde měli své želízko v ohni.

Celkový vítěz Českého poháru v hmotnostní kategorii do 50 kg David LeDuc sice na Přeboru startoval v hmotnostní kategorii vyšší (tedy do 55 kg), ale na jeho výkonu a sebevědomí to nebylo vůbec znát - všechny své soupeře porazil již před časovým limitem.

V prvním kole porazil Palackého z Judo Clubu Plzeň svým oblíbeným chvatem De-aši-harai. V kole druhém si rychle poradil s Rothem z Judo Femax Hranice, kterého porazil opět svou osobní technikou již po necelých deseti vteřinách a zajistil si tím účast v semifinále.

Tam se utkal s chomutovským Zmátlem a po 40 vteřinách vyhrával na yuko po provedení chvatu Harai-goši a následným držením na wazari. Chomutovský borec musel více útočit a otevřel tak svou obranu, což David využil a následným chvatem Kosoto-gari ukončil zápas a chystal se na finále.

Ve finálovém utkání Davida čekal soupeř nejtěžší a to vítěz Českého poháru v hmotnostní kategorii do 55 kg Dudy z USK Praha. Ale opět to byl chebský borec, který krásným chvatem O-soto-gari soupeře hodil a díky svému suverénnímu výkonu se tak stal Přeborníkem České republiky.

Podle slov trenérů David LeDuc jenom zúročil svoji píli a poctivý trénink a jde tak příkladem mladším judistům a kamarádům. Děkujeme za vzornou reprezentaci nejenom oddílu juda TJ Lokomotivy Cheb, ale i města Cheb, a přejeme mnoho dalších sportovních úspěchů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám