Hlavní obsah

Prchajícího řidiče zastavil až varovný výstřel

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pronásledování muže skončilo varovným výstřelem ve středu 6. dubna v Praze-Uhříněvsi. Strážníci chtěli zastavit vozidlo dopouštějící se přestupku, to se s nimi málem srazilo a začalo ujíždět.

Foto: Ondřej Kořínek - Mapy.cz

Podleský rybník

Článek

Hlídka strážníků provádějící hlídkovou činnost v ulici V Bytovkách v Praze-Uhříněvsi si všimla vozidla, které porušilo zákaz vjezdu na účelovou komunikaci a rozhodla se jej zastavit. Řidič ale začal couvat a snažil se z místa odjet. Nereagoval na výstražné zvukové znamení, ani nápis STOP.

„Po chvíli zastavil a rozjel se přímo proti vozidlu městské policie. V momentě, kdy se řidič bezprostředně přibližoval k policejnímu vozidlu a hrozila srážka, byl strážník nucen prudce strhnout řízení, aby nedošlo ke střetu obou vozidel. Podezřelý řidič pokračoval dál rychlou a bezohlednou jízdou po účelové komunikaci, kde ohrozil skupinku chodců a cyklistů, kteří byli nuceni uskočit, aby je vozidlo nesrazilo,“ popsala zásah strážníků tisková mluvčí Jana Přikrylová.

Řidič pokračoval ve své divoké jízdě, až strhnul vozidlo do pole, kde zapadlo. Muž z vozidla vyběhl a začal utíkat k blízkému rybníku. Strážníci zastavili své vozidlo a začali jej pronásledovat.

„Při pronásledování strážnici třikrát marně vyzvali osobu k zastavení s tím, že jinak použijí donucovacích prostředků. Když ani poté podezřelý muž neuposlechl, použil strážník varovný výstřel. Podezřelý skočil do místního rybníka a dále neutíkal, začal s hlídkou spolupracovat,“ dodala Přikrylová.

Jednapadesátiletý řidič řídil vozidlo bez příslušné skupiny řidičského oprávnění, a proto strážníci celou věc oznámili Policii ČR. Zpovídat se bude také správnímu orgánu pro neuposlechnutí výzvy úřední osoby.

Reklama

Výběr článků

Načítám