Hlavní obsah

Pražský Majáles se letos uskuteční v Letňanech

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos se v Praze již po desáté uskuteční Majáles. Za dobu své existence se tato akce stala jednou z nejnavštěvovanějších akcí v Praze. Letos poprvé organizátoři festival uspořádají v Letňanech - stane se tak 30. dubna.

Foto: Petr Mráček

Majáles 2014

Článek

Pražský Majáles oslaví jubileum v novém, třikrát větším prostoru, s lepší dopravní dostupností. 

Důvodů je několik a jejich společným jmenovatelem je pohodlí návštěvníků. „V Letňanech budeme na ploše třikrát větší, než ve Stromovce. To nám umožní velkorysou a pohodlnou práci s prostorem a s pódii. Například jen studentské město bude letos zabírat plochu, která loni odpovídala velikosti celkového areálu Stromovky,“ uvedl tiskový mluvčí Majáles Štěpán Neubauer.

Majáles nabídne program na 7 venkovních a 3 krytých scénách v pavilonech letňanského výstaviště. Právě kryté haly poskytnou útočiště návštěvníkům až do ranních hodin.

Zásadní výhodou nového umístění je výrazně lepší dostupnost městské hromadné dopravy. „Areál je přímo na konečné metra C, metrem je to 18 minut z Václavského náměstí. Jakmile vystoupíte, jste rovnou u areálu, tzn. téměř půlhodinová procházka Stromovkou k místu konání odpadá,“ sdělil Neubauer. Organizátoři slibují dostatečné posílení spojů jak před akcí, tak hlavně po jejím skončení.

Organizace je v plném proudu, na jednotlivých univerzitách probíhají královské kandidátské večírky, z nichž vzešli reprezentanti na finální souboj o titul krále a MISS Majáles. V březnu zahájili soutěž studentských kapel “Gambrinus Excelent Talents,” jejichž vítězové si zahrají v hlavním dni oslav v Letňanech.

Na programu budou například tyto koncerty a recitály: Tomáš Klus * Chinaski * Horkýže Slíže * Divokej Bill * Mandrage * MIG 21 * Inekafe * Monkey Business * Wohnout * Vypsaná Fixa * Sto Zvířat * Fast Food Orchestra * Polemic * The ChancersPub Animals * Zrní * Rybičky 48 * Hentai Corporation * Zoči Voči * Johnny Machette * Voxel * Adam Mišík 

Reklama

Výběr článků

Načítám