Hlavní obsah

Pražský Karlín ožije multižánrovým hudebním festivalem

Novinky, Štěpánka Friedrichová

Karlínské Spektrum DDM hl. m. Prahy pořádá v neděli 6. října již šestý ročník multižánrového hudebního festivalu Street Happening of Karlín 2019.

Foto: Štěpánka Friedrichová
Článek

Akce bude probíhat od 14.00 do 20.00 na Karlínském náměstí v Praze 8 a jsou na ni zváni všichni malí i velcí hudební nadšenci.

Letos akce nabídne opět pestrou paletu hudebních žánrů a hudebních workshopů. Alternativní mix spolu s rapem zahraje na úvod festivalu kapela Kabaret Kajbar. Poté zazní tradiční romská hudba, kterou představí Mário Bihári & Bachtale Apsa Trio. Mário Bihári je známý romský umělec, který spolupracoval např. se Zuzanou Navarovou, Bárou Hrzánovou nebo kapelou Buty.

Dále se návštěvníci mohou těšit na rychlý punk-swing v podání kapely Šoulet, a nakonec se můžete nechat unášet v rytmu reggae ústeckou kapelou Uraggan Andrew & Reggae Orthodox.

Pestrost festivalu dokreslí hudební workshopy, které jsou pro všechny účastníky, jako ostatně celá akce, zdarma. Těšit se lze na workshop DJingu pod vedením DJ Bicy. V jeho Cool-Dj-School si vyzkoušíte míchání hudby, scratchování a uvidíte také profesionálního DJe v akci. Dále můžete vyzkoušet workshop beatboxu s Janem Melicharem, skupinovou hru na djembe s Markem Valentou a workshop ukulele s Jirkou Hunyady.

Workshopy budou probíhat během celého dne v čase od 14.00, 15.20 a 16.50 poblíž hlavního pódia na Karlínském náměstí. Na žádný z nich nemusíte platit vstupné.

Reklama

Výběr článků

Načítám