Hlavní obsah

Pražskou Mekku rockerů obchází Fantóm RockOpery

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RockOpera Praha prožívá druhou polovinu sezóny 2015/2016 naplno. V minulých týdnech oslavila desetileté výročí Antigony, přivítala pětitisícího návštěvníka opery 7 proti Thébám a pro své příznivce stačila přichystat další dvě zajímavé novinky.

Foto: RockOpera Praha
Článek

Vznikl Fantóm RockOpery neboli fanouškovský newsletter, který čtenářům umožňuje nahlédnout za oponu a svébytným způsobem jim přibližuje aktuální dění v RockOpeře. Rovněž se zrodila Rocková Akademie, která již nyní přijímá přihlášky na podzimní kurzy zpěvu, hry na basovou kytaru a jevištního pohybu.

„Fantóm RockOpery vznikl ve spolupráci s redaktorem Jirkou Štraubem. Venku už jsou první dvě čísla, která se věnují 10. narozeninám RockOpery Prahy a přináší i náhled toho, co nás čeká v příštích měsících. Součástí jsou a v dalších vydáních také budou stripy Ze života Fantóma, za nimiž stojí naše dvorní výtvarnice Michaela Fišerová,“ přibližuje první novinku zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest.

Druhou významnou událostí v existenci RockOpery Praha, resp. jejího spolku RockOpera, z.s., je vznik Rockové Akademie. V současné době se připravují nové podzimní kurzy – zpěv pod vedením Pavly Forest, Heleny Kubelkové, Petra Opavy a Lukáše Písaříka, basová kytara pod vedením Richarda Scheuflera a fyzický jevištní pohyb pod vedením Iriny Andreevy. Zájemci z řad široké veřejnosti se mohou hlásit již nyní.

„Kromě zmíněných novinek však stále běží náš divadelní program. Dnes hrajeme představení Romeo & Julie, které však také bude speciální. Jak již sám název večera „Romeo & Julie po 40 letech“ napovídá, ústřední mileneckou dvojici si tentokrát nestřihnou mladí zpěváci Jiří Švec a Žofie Dařbujánová, ale v hlavních rolích diváci uvidí mě po boku Jiřího Zonygy. Takto netradičně hrajeme v pondělí 9. května od 19 hodin,“ dodala Pavla Forest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám