Hlavní obsah

Pražská Sparta hraje ve Zlíně, město bude v neděli plné policistů

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN – Nedělní prvoligové utkání v kopané mezi FC Fastav Zlín a AC Sparta Praha, které se odehraje 15. září od 15 hodin na zlínské Letné, vyhodnotili policisté jako rizikové. Proto mu bude odpovídat i rozsah plánovaného bezpečnostního opatření.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Policisté na koních před zlínským fotbalovým stadionem.

Článek

„Hlavním cílem bude zajistit v krajském městě bezpečnost nejen pro návštěvníky utkání, ale i ostatní občany města. V ulicích a nejbližším okolí stadionu bude více než stovka policistů z řad pořádkové a dopravní policie, psovodi, jízdní policie, kriminalisté i členové antikonfliktního týmu,“ informoval mluvčí zlínské policie Petr Jaroš.

Nejen návštěvníci fotbalového utkání, ale i náhodní kolemjedoucí musí počítat s krátkodobými komplikacemi v dopravě zejména v nejbližším okolí stadionu před zápasem a krátce i po něm.

„Doporučujeme proto dorazit ke stadionu s dostatečným časovým předstihem. Apelujeme také na dodržování pravidel silničního provozu, důsledné respektování dopravního značení a pokynů policistů, strážníků či pořadatelů.  Zejména fandy, kteří se na fotbalové utkání chystají přijet automobilem, upozorňujeme, že v nejbližším okolí stadionu probíhá výstavba nové cyklostezky a není tedy možné v těchto místech parkovat,“ řekl policejní mluvčí.

Policisté doporučují odstavit vozidla buď na parkovišti nedalekého nákupního centra, popřípadě i na jiných vzdálenějších parkovištích s možností následného využití městské hromadné dopravy.

Policisté doporučují odstavit vozidla buď na parkovišti nedalekého nákupního centra, popřípadě i na jiných vzdálenějších parkovištích s možností následného využití městské hromadné dopravy.

„Připomínáme, že je zakázáno nosit na stadion jakoukoliv pyrotechniku,“ zdůraznil Petr Jaroš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám