Hlavní obsah

Prázdniny zrušeny, láká slogan k návštěvě Divadla loutek Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jediným ostravským divadlem, které nemá o prázdninách zavřeno, je Divadlo loutek. To svým aktuálním sloganem "Prázdniny zrušeny" láká diváky k návštěvě. Divadlo je otevřeno od neděle 13. července do neděle 17. srpna. Ke zhlédnutí bude interaktivní výstava Pimprlárium a nedělní dětská představení.

Foto: Josef Zajíc

Divadlo loutek Ostrava o prázdninách 13.7.2014.

Článek

V neděli 13. července od 14 hodin byla pro zájemce zpřístupněna výstava loutek s interaktivními kousky Pimprlárium a od 17 hodin v amfiteátru první divadelní představení pro děti.

Prezentoval se loutkářský soubor Bublanina ze Vsetína svoji autorskou inscenací Začarovaný les. Představení si napsaly, nacvičily, loutky a kulisy vyrobily členky souboru Barbora Dohnálková a Kateřina Davidová.

„Na základní umělecké škole jsme společně založily divadelní soubor. Postupně ubývalo živých herců, tak jsme přibraly loutky a v roce 2003 napsala Kateřina první hru. Celkem jsme již hráli tři inscenace, se kterými jsme se zúčastnily divadelního festivalu Loutkářská Chrudim a s inscenací Začarovaný les jsme postoupily do celostátní soutěže a účinkovaly na divadelní přehlídce Jiráskův Hronov,” uvedly Kateřina Davidová a Barbora Dohnálková.

Druhou částí představení v amfiteátru Divadla loutek Ostrava, který těsně sousedí s alternativní scénou DLO, byla krátká, veselá pohádka se zpěvy a tanci Jak cvrček ke své písni přišel v podání herců DLO Evy Balákové a Ondřeje Besedy.

Divadlo nabízí po předchozí domluvě a rezervaci pro mateřské školy, letní tábory, střediska volného času dopolední prohlídky a tvůrčí dílny, kde si děti mohou loutky osahat a případně si zahrát v marionetovém divadélku či si vyrobit svoji vlastní loutku.

Program divadelních představení:

20. července 2014 : Dlouhý, Široký a Bystrozraký - Těšínské divadlo, Scéna Bajka. 27. července 2014: Kouzelný zubní kartáček - Divadélko Ententýky. 3. srpna 2014:  Pirátská pohádka - Divadlo Tramtárie. 10. srpna 2014: O neposlušných kůzlátkách a třech prasátkách - LS Opál. 17. srpna 2014: Kvak a Žbluňk - Teatr ludem.

Nedělní představení se odehrají v 17.00 hodin v letním amfiteátru DLO.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám