Hlavní obsah

Prázdniny v Pradědově muzeu nabídnou bohatý program

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výlet do Pradědova dětského muzea v Bludově rozhodně stojí za to. O to víc v období pololetních nebo jarních prázdnin. Na ty je totiž v areálu připraven bohatý doprovodný program. Na své si přijdou milovníci jídla, pohádek, sněhuláků i tvoření.

Foto: Tereza Schreiberová

Kuchařské dílničky v Pradědově muzeu jsou mezi dětmi velmi oblíbené.

Článek

„Na pátek 3. února, kdy jsou pololetní prázdniny, jsme si pro děti připravili kuchařské dílničky. Budeme společné plést a péct křupavé houstičky a vařit ovocné knedlíky,” láká děti do Pradědova muzea Pavla Juřinová, autorka programů.

V období, kdy po celém Česku probíhají jarní prázdniny, se děti mohou těšit na celou řadu výtvarného tvoření a každý čtvrtek pak na karnevalový rej. „Výtvarné tvoření jsme inspirovali zimou, takže máme pro děti i rodiče připravenu spoustu možností, od zápichů do květináče po ozdoby dětského pokojíčku,” uvedla Pavla Juřinová. Každý únorový čtvrtek na děti čeká karnevalový rej, kdy si budou moci zapůjčit a vyzkoušet pohádkové i zvířecí kostýmy a zahrát si karnevalové hry.

„Zima nám letos více než přeje, zahrada je pod sněhovou peřinou, takže toho využijeme a zveme děti také ke stavění sněhuláků a sněhulaček. Rádi bychom jich měli plnou zahradu,” dodala se smíchem Pavla Juřinová.

Pradědovo muzeum bylo otevřeno na podzim roku 2015 a od té doby se stalo oblíbeným výletním místem turistů, kteří si užívají hory pod Pradědem při svých lyžařských nebo letních dovolených. Muzeum najdete v lázeňské obci Bludov, nedaleko Šumperka.

Reklama

Výběr článků

Načítám