Hlavní obsah

Prázdninový KnihoTrh pomůže neziskovkám i handicapované dívce

Novinky, Kateřina Martykánová

V pátek 30. června odpoledne se ve zlínském obchodním a zábavním centru Zlaté jablko uskuteční charitativní prodej knih s názvem Knihotrh. Návštěvníci centra budou mít příležitost vybírat z velkého množství knih a jejich nákupem podpořit dobrou věc.

Foto: OZC Zlaté jablko
Článek

Dobročinná akce s názvem KnihoTrh se bude ver Zlíně konat již poosmé a to tento pátek od 16:00 do 20:00. „Jsme velmi vděční nákupnímu centru Zlaté jablko, že nám i tentokrát bezplatně poskytlo exkluzivní prostory. Velké množství lidí, kteří centrem procházejí, výrazně zvyšuje dopad akce,“ uvedl jeden z organizátorů Jan Švec.

Již tradiční KnihoTrh má tři cíle. Prvním z nich je dát druhou šanci použitým knihám a uchránit je tak před plísní či plameny. Druhým cílem je podpora a propagace neziskových organizací, které na KnihoTrhu nabízejí knihy, které jim do dobročinných obchodů přinesli lidé. I tentokrát to bude Handicap Zlín a Dotek Vizovice.

A třetím účelem akce je pomoc vytipovanému jedinci či organizaci, kterému putuje 20 Kč z každé prodané knihy. „Výtěžek z prázdninového KnihoTrhu jsme se rozhodli věnovat Aničce Marcaníkové, sportovkyni, která i přes svůj handicap dosahuje výborných výsledků a ráda by reprezentovala Česko i na zahraničních akcích,“ vysvětlil Igor Dostál, šéfredaktor Zlínského nočníku, jehož redakce KnihoTrhy pořádá. Tato akce se koná třikrát až čtyřikrát do roka.

Dlouhodobě navíc ve Zlíně funguje i dobročinná knihovna Book2Go, která stojí v suterénu stejného nákupního centra. V ní se nacházejí stovky knížek, které si lidé mohou zdarma odnést a v případě zájmu za ně mohou poděkovat prostřednictvím SMS na konto některé z regionálních neziskových organizací. I tuto knihovnu spravuje redakce Zlínského nočníku, jejíž redaktoři průběžně doplňují rozebrané knihy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám