Hlavní obsah

Právnická fakulta ZČU dementovala některé zveřejněné informace

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V návaznosti na informace, které byly publikovány v nedávné době v českých médiích, vydala Fakulta právnická ZČU v Plzni tiskovou zprávu, ve které se vyjádřila k aktuální situaci.

Foto: archiv Fakulty právnické ZČU

ZČU vydala tiskovou zprávu k aktuální situaci.

Článek

Fakulta právnická popřela informaci, že by nepracovala na přípravě dlouhodobého záměru. 

Jak informoval prorektor František Ježek, který je zodpovědný za dlouhodobý záměr univerzity, není zde zákonem ani rektorem stanoven závazný termín, do kdy musí fakulty své dlouhodobé záměry odevzdat. Na ZČU bylo rektorem rozhodnuto, že k projednávání příslušných strategických dokumentů dojde až po nástupu nového vedení, tedy v období od dubna do června 2011.

"Jako prorektor pro strategii mohu konstatovat, že proděkan Knoll na dlouhodobém záměru s příslušným týmem pracuje a některé věci, zejména pak vztah k dlouhodobému záměru MŠMT a univerzity, se mnou konzultuje,“ uvedl Ježek.

Fakulta právnická upozorňuje, že původní vedení fakulty novému proděkanovi nepředalo žádné podklady pro strategii a rozvoj ani návrh dlouhodobého záměru, který se tak začal připravovat až v listopadu 2010.

Právnická fakulta současně dementovala informaci, že by Jiří Pospíšil zdůvodnil své odsoupení nesouhlasem s činností děkana Květoslava Růžičky. Rezignační dopis Jiřího Pospíšila neobsahoval žádný důvod pro jeho rozhodnutí. Jak informuje tiskové oddělení fakulty, Jiří Pospíšil se naposledy zúčastnil kolegia děkana 12. ledna, přičemž k vedení samotnému neuvedl žádné výhrady.

Tiskové oddělení současně popírá, že by děkan Růžička zadal vypracování nového odborného stanoviska k rušení diplomů, protože v této záležitosti nesouhlasí s dr. Františkem Korbelem.

Jedná se o zavádějící informaci, jelikož Růžička nechal sice vypracovat odborné stanovisko, to však upravuje postoj samotné fakulty vůči bývalým studentům, kterým univerzita zruší diplom. Tento krok byl odůvodněn faktem, že je potřeba řádně a jasně stanovit, jaký postup bude ze strany fakulty v těchto případech uplatňován. Toto je tudíž cílem zadané expertízy, přičemž děkan Růžička sdílí podle vyjádření tiskového oddělení v otázce rušení diplomů názor dr. Korbela a vedení univerzity.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám