Hlavní obsah

Praha 4 vychovává světové šampióny v kickboxu

Novinky, Zbyněk Góralczyk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 15 let se na Praze 4 rodí světoví šampióni v kickboxu. Nově nastupující sezóna dává možnost i nově příchozím, aby se zařadili do elitního týmu juniorských a dospělých závodníků.

Foto: Zbyněk Góralczyk
Článek

Již 15 let působí v Praze 4 Pankráci klub Tiger team, který je jedničkou v plnokontaktních disciplínách a pointfightingu (americké karate). Jako jeden z mála sportovních klubů v ČR se může pyšnit 11 tituly mistrů světa, 4 tituly mistrů Evropy, 40 tituly mistrů ČR v kickboxu a mnoha dalšími skvělými výsledky. Kupříkladu na červnovém Mistrovství ČR získal 13 mistrovských titulů.

V klubu se již dlouhodobě vychovávají špičkoví závodníci a to jak v juniroských polokontaktních disciplínách (pointfighting), tak i v plnokontaktních (fullcontact, K1, lowkick).

Za dospělé fightery nejvíce dominují Marek Procházka, fullcontact a K1 (2x mistr světa, 2x vítěz Světového poháru a 12x mistr ČR), Sandra Mašková fullcontact a K1 (mistryně Evropy, 4x vítězka Světového poháru, 5x mistryně ČR, WAKO PRO titul) a za juniory Michaela Góralczyková, pointfighting (1x mistryně světa, 2x vicemistryně světa, 4x vítězka Evropského poháru, 1x vítězka Světového poháru a 5x mistryně ČR) a Anna Rosenová pointfighting (4x juniorská mistryně světa, 1x vítězka Světového poháru a 3x mistryně ČR).

Zároveň jsou Marek Procházka a Michaela Góralczyková aktuálně českými jedničkami ve svých kategorích. Z posledního MČR si závodníci Tiger teamu přivezli 13 zlatých, 7 stříbrných a 1 bronzových medailí a byli to hlavně děti a junioři, kteří se podíleli na více než 70 procentech všech medailí.

Je vidět, že dlouhodobá práce s mládeží a vedení ke sportu mají své výsledky. Celkem je v klubu více než 250 dětí, které se věnují nejen kickboxu, ale i jiu-jitsu a pohybové přípravě.

Zároveň Tiger team uzavřel sezónu jako č. 1 mezi kluby v plnokontaktních disciplínách a pointfighting (www.csfu.cz).

Oproti jiným sportům si bojové sporty a umění s sebou nesou pro děti a juniory aspekty, jako jsou respekt, úcta, disciplína a cílevědomost. Zároveň působí jako výborná prevence proti šikaně, kdy díky fyzickým dovednostem a psychické odolnosti tyto děti a junioři nemají problémy ve školách se šikanou.

Už teď se naší junioři připravují na nadcházející juniorské mistrovství světa a novou sezónu, která bude opět plná skvěle obsazených turnajů v ČR i zahraničí.

Reklama

Výběr článků

Načítám