Hlavní obsah

Práci v Německu pomůže v Prachaticích najít německý úřad práce

Novinky, Libor Šimánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pracovnice Bundesagentur für Arbeit Passau - německého úřadu práce bude ve čtvrtek 21. července registrovat vhodné zájemce o práci v Německu a následně umisťovat do německých firem.

Foto: Libor Šimánek

Více informací o akcích Úřadu práce ČR pro zájemce a zaměstnavatele hledající práci resp. zaměstnance v rámci EU/EHP - www.eures.cz

Článek

V uvedený čtvrtek budou mít čeští zájemci o práci v Německu, popř. lidé již v Německu pracující, opět možnost domluvit si schůzku s Christine Reitbergerovou, pracovnicí německého úřadu práce Bundesagentur für Arbeit Passau.

Jedná se o bezplatné poradenství německého úřadu práce a Úřadu práce ČR. Nutností pro uskutečnění pohovoru je zarezervování pevného časového termínu a jeho potvrzení e-mailem na adrese eures@cb.mpsv.cz.

Nabídky práce budou směřovat především do okolí příhraničního města Passau (49 tisíc obyvatel), spadajícího do Dolního Bavorska (1,2 miliónu obyvatel) tedy kraje, který s jihem Čech přímo sousedí. 

Praktické informace občané ČR, pracující v Německu, naleznou v češtině buď na stránce německého úřadu práce www.zav.de/grenzregionen, popřípadě na stránce českého Úřadu práce ČR www.eures.cz/podminky/nemecko.

Německý úřad práce nabízí volná místa (celkem 1,17 miliónu) na stránce www.jobboerse.arbeitsagentur.de, kde jsou přístupné všem zájemcům. Výhodou poradenských dnů je však to, že pracovnice Bundesagentur für Arbeit po individuálním pohovoru vytipuje pro zájemce nabídku práce přímo na míru, a to u zaměstnavatelů, kteří mají zájem o zaměstnání občanů z České republiky. 

Práce v zahraničí je obrovská zkušenost, kterou může člověk zúročit po návratu zpět do České republiky. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám