Hlavní obsah

Požární hlásič odhalil v pražském hotelu varnu drog

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na podivné hotelové hosty upozornil požární hlásič ve čtvrtek 22. března, když ohlásil kouř v jednom z pokojů. Na místo dorazili policisté s hasiči, kteří vzápětí zjistili, že obyvatelé pokoje vyráběli drogy a varnu vyhodili oknem.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Po čtvrté hodině ranní ohlásil požární hlásič kouř v jednom z hotelových pokojů v Koněvově ulici v Praze 3. Personál hotelu ihned zaktivoval záchranné složky, které čekalo překvapení, když zjistili, co je příčinou kouře v pokoji.

Hořel ručník, který vzplál od neopatrné manipulace se svíčkou. Tuto svíčku obyvatelé pokoje používali k výrobě drogy přímo v hotelovém pokoji. Hasiči s policisty evakuovali asi 50 hotelových hostů.

„Čerstvě vyrobenou drogu a část varny zajistili policisté přímo ve zmiňované místnosti, druhou pak pod okny pokoje. Tam ji vyhodila dvojice hostů, která se tak chtěla poměrně naivním způsobem zbavit důkazů,“ konkretizoval událost policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Naivní výrobce drog policisté přesto na místě zadrželi, jednalo se o jednačtyřicetiletého muže a teprve devatenáctiletou dívku, kteří se na místě k činu doznali. Za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Reklama

Výběr článků

Načítám