Hlavní obsah

Potvrzeno: Změny MHD musí ROPID přepracovat, hlas Prahy 6 pomohl

Novinky, Adam Halmoši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Magistrát hlavního města Prahy odmítl návrh zamýšlených změn MHD ROPIDU od 6. dubna v souvislosti s otevřením metra A do Motola. Výsledek? Od dubna se upraví jen povrchové linky v okolí prodlouženého úseku metra A v Praze 6, i jejich návrh ale projde revizí. Nejhlasitější kritik? Praha 6.

Foto: Adam Halmoši
Článek

Zamýšlené změny se staly terčem kritiky městských částí i obyvatel, celkem magistrát eviduje na 3000 připomínek. 

„Vítáme, že hlavní město Praha vyslyšelo hlas Prahy 6 a zavedou se pouze nezbytné změny v MHD a ne změny celoplošné, které ROPID původně naplánoval. Budeme nadále trvat na tom, aby změny MHD byly co nejvíce promyšlené a vyhovovaly co nejvíce občanům. MHD je tady pro lidi a ne lidé pro to, aby sloužili MHD,” řekl Ondřej Kolář (TOP 09), starosta městské části Praha 6.

„Jsem za rozhodnutí náměstka Petr Dolínka vrátit navrhované změny MHD společnosti ROPID k přepracování velmi rádi. Oddálení plošných změn MHD je přínosné i proto, aby se mohlo naplánovat posílení MHD v souvislosti se zavedením zón placeného stání v Praze 6,” řekla Petra Kolínská (SZ), zástupkyně starosty zodpovídající za oblast dopravy.

Reklama

Výběr článků

Načítám