Hlavní obsah

Postřižiny se představí na mníšeckém zámku

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek a sobotu 5. a 6. srpna se na nádvoří zámku v Mníšku pod Brdy odehraje divadelní představení Postřižiny. Začne ve 20 hodin a těšit se můžeme i na známé tváře, jako je Lumír Olšovský nebo Petr Jančařík.

Foto: Anna Čelouchová

Postřižiny se letos přemístí ze zahrady do nádvoří zámku.

Článek

Postřižiny Bohumila Hrabala proslavil známý film z roku 1980. Díky němu si přesně představíme paní sládkovou Maryšku, jak si vychutnává ne zcela správně vychlazený půllitr piva, jejího muže Francina kroužícího po poli, jak čeká, až mu dojde benzín, nebo jejího švagra Pepina, který usíná uprostřed věty.

Postřižiny nás zavedou do doby první republiky, kterou si v dnešní uspěchané době rádi idealizujeme a která na Mníšek pod Brdy patří, neboť interiéry zámku byly naposledy zabydleny právě v této době a i dnes nám ji jeho komnaty připomínají.

V nymburský pivovar z filmu se tentokrát přemění zámecké nádvoří v Mníšku. I tady bude Maryška lézt na komín, i tady se bude koupat v kádi, i tady potkáme správní radu, i tady se u Postřižin pobavíme.

Reklama

Výběr článků

Načítám