Hlavní obsah

Poslední české závody skibobistů

Novinky, Jana Melicharová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Deštném v Orlických horách se v sobotu 18. března uskutečnily poslední závody skibobistů na našem území

Foto: Jana Melicharová

Poháry pro vítěze Českého poháru ve skibobech

Článek

V sobotu hostilo deštivé Deštné v Orlických horách finále Českého poháru a poslední disciplínu Mistrovství České republiky - obří slalom. Pořadatelem závodu byl Český svaz skibobistů a technické provedení zajišťoval Skibob klub Dobruška

„Trošku nás zradilo počasí, proto jsme odjeli jenom jeden závod, a to obří slalom započítávaný do kombinace mistrovství republiky. I tak jsme pěkně promokli,“ rozpovídal se o deštivé sobotě na závodní sjezdovce v Deštném ředitel závodu Petr Lžíčař.

Ono jet v rychlosti téměř osmdesát kilometrů na skibobu v dešti z kopce se opravdu nedá. Závodník totiž nic nevidí, neboť se mu na brýlích vytvoří souvislá neprůhledná vodní vrstva, kterou nemá jak odstranit.

A tak se slavnostní vyhlášení výsledků Mistrovství České republiky a Českého poháru konalo ne na závodní sjezdovce v dešti v Deštném, ale v teple sálu pohostinství U Hrnčířů v Domašíně u Dobrušky, kde se konal slavnostní večer na závěr tak úspěšné sezony dobrušských skibobistů.

Vždyť mistrem republiky v kombinaci se z tohoto malého oddílu stal Martin Pago v kategorii žáků, Stanislava Preclíková v kategorii žen a Dominik Harnach v kategorii juniorů. Ani v Českém poháru, kde se započítává osm závodů zajetých v průběhu celé sezony, se Dobrušťáci neztratili. V Dobrušce zůstaly ze sedmi pohárů rovnou čtyři, a to ten v kategorii žáků díky Martinu Pagovi, v kategorii žen díky Stanislavě Preclíkové, v juniorech zvítězil Dominik Harnach a v poslední seniorské kategorii pak nestárnoucí Bohumil Flegl.

„Ale tím opravdu posledním závodem celé letošní sezóny a jejím vrcholem není finále Českého poháru, ale Mistrovství světa ve švýcarském Grechenu, kam naši závodníci odjíždějí již příští týden. A ve výpravě nechybí ani ti dobrušští, jede jich tam rovných sedm. Věřím, že i z něj se do Dobrušky vrátí několik medailí a že nám to tu pěkně zacinká,“ doplnil spokojený dobrušský a zároveň reprezentační trenér Karel Baláček.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám