Hlavní obsah

Poradna Národní rady osob se zdravotním postižením ČR má radu pro každého, kdo ji skutečně potřebuje

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř každý se v životě dostal do situace, kdy potřeboval poradit. Ne každý má na koho se s žádostí o pomoc a radu obrátit. Poradna NRZP ČR pro Plzeňský kraj pomáhá lidem při uplatňování jejich práv a oprávněných zájmů.

Foto: Alena Oudová

Poradna sídlí na plzeňském náměstí Republiky v Pasáži Slávie.

Článek

Bezplatné sociální poradenství je v Poradně NRZP ČR pro Plzeňský kraj poskytováno všem osobám se zdravotním postižením, seniorům a občanům, kteří chtějí využít konkrétní sociální službu. Podporu zde naleznou i rodinní příslušníci a osoby, které mají ve své péči zdravotně postižené.

Poradna je kontaktním místem pro projekty Euroklíč, Handy Card, Izip a Program mobility pro všechny. 

Pro veřejnost je poradna otevřena každé pondělí a úterý od 8.00 do 17.00 hodin,  ve čtvrtek od 8.00 do 14.00 hodin a v pátek od 8.00 do 12.00. Poradna sídlí na plzeňském náměstí Republiky v Pasáži Slávie.

„Poradíme při řešení nepříznivé sociální situace, při vyřizování dávek státní sociální podpory, důchodů nebo při vyřizování dávek a výhod pro osoby se zdravotním postižením,“ uvádí k činnosti poradny jedna z koordinátorek poradenství Bc. Lenka Buriánová.

Poradnu můžete kontaktovat mimo jiné také prostřednictvím e-mailu plzen@poradnaprouzivatele.cz nebo telefonicky na 377 224 879.

Více informací o poradně, o její činnosti a poskytovaném poradenství naleznete na www.poradnaprouzivatele.cz. Na těchto stránkách je rovněž možné využít tzv. e-poradenství, které se zaměřuje na příspěvky na péči, státní sociální podporu, invalidní důchody a výhody pro zdravotně postižené.

Reklama

Výběr článků

Načítám