Hlavní obsah

Poradenský den pro zájemce o práci v Německu

Novinky, Libor Šimánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Úřad práce České republiky a Bundesagentur für Arbeit - německý úřad práce budou ve čtvrtek 20. srpna registrovat vhodné uchazeče o práci v Německu a následně umisťovat do německých firem, které trpí nedostatkem pracovníků.

Foto: Libor Šimánek
Článek

Lidé z jižních Čech, kteří mají zájem pracovat v Německu, budou mít ve čtvrtek 20. srpna opět možnost využít služeb německého úřadu práce - Bundesagentur für Arbeit Passau při hledání práce v Německu. Ve spolupráci s  Úřadem práce České republiky a jeho bezplatnou službou EURES bude probíhat od 9:30 v KD Cihelna ve Vimperku poradenský den pro práci v Německu. 

Přednáška Christine Reitberger začne v 9:30 a poté budou následovat individuální termíny předem objednaných uchazečů o práci v Německu.

Vhodným uchazečům o práci budou zasílány vytipované pracovní nabídky německých zaměstnavatelů, kteří mají zájem o pracovníky z České republiky, v závislosti na znalosti německého jazyka a kvalifikaci. Následně se vybraní zájemci o práci zúčastní přijímacích pohovorů v Německu.

Naposledy se konal poradenský den v polovině července v Českých Budějovicích, kam přišlo 23 zájemců o práci v Německu, z nichž 21 splňovalo podmínky registrace a komunikativní znalosti němčiny. Podle informací z pasovského úřadu práce se daří  Christine Reitberger v okrese umístit na trhu práce každý měsíc přes službu EURES v průměru 4 - 5 zájemců o práci z České republiky. 

Německé firmy mají v současnosti zájem především o řidiče kamionů, obráběče kovů, truhláře, pracovníky v hotelnictví, gastronomii, ale také ve zdravotnictví. Na stránce EURES byla dnes vyvěšena ale i nabídka pro nekvalifikované pracovníky v potravinářství zaměstnavatele přímo z pasovského okresu. 

Reklama

Výběr článků

Načítám