Hlavní obsah

Pořadatelé Holešovské Regaty už chystají další ročník soutěže netradičních plavidel

Novinky, Petra Svěráková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadatelé dalšího ročníku Holešovské Regaty zahájili dnes registraci posádek do oblíbené soutěže netradičních plavidel. Ta se opět uskuteční během hlavního festivalového dne – v sobotu 23. června.

Foto: archiv Agentura Velryba

Loňský ročník festivalu Holešovská Regata

Článek

Soutěžního klání se může zúčastnit maximálně 25 plavidel a s téměř železnou pravidelností bývá velmi rychle naplněna.

„Z recese se za uplynulých sedm ročníků stala přehlídka nádherných výtvorů, které stavitelé připravují několik měsíců, čehož si náležitě považujeme. Proto i letos, kromě prémií vítězným plavidlům, budeme finančně přispívat všem soutěžícím posádkám,“ uvedl Michal Žáček, ředitel pořádající Agentury Velryba.

Do odborné poroty opět zasednou zajímavé osobnosti a hodnotit budou především schopnost plavidla plavat a manévrovat na hladině vodního kanálu, originalitu a prezentaci posádky. Vítězné plavidlo budou volit i návštěvníci festivalu, formou SMS-hlasování vyberou vítěze Ceny diváků.

Pořadatelé upozorňují, že není povolen jakýkoliv motorový pohon. Zájemci o registraci plavidel mohou vyplnit přihlášku přímo na webových stránkách festivalu www.holesovskaregata.cz, kde jsou uveřejněna i základní pravidla soutěže.

Osmý ročník festivalu Holešovská Regata se letos uskuteční ve dnech 22. - 23. června v zahradách zámku Holešov. Hlavní hvězdou pátečního večera bude kapela CHINASKI, diváci uvidí také oblíbenou skupinu MIRAI i kapelu PERUTĚ s MILANEM PEROUTKOU. V sobotu pak vystoupí DAVID KOLLER, MIG 21, LENNY, POLEMIC, BSP a další. Chybět nebude ani bohatý doprovodný program pro děti i dospělé – podrobnosti zveřejní organizátoři v dubnu.

Festival Holešovská Regata se stal za osm let své existence největším rodinným festivalem u nás, který navštěvuje na dvacet tisíc návštěvníků.

Další informace o programu a vstupenkách na www.holesovskaregata.cz a FB profilu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám