Hlavní obsah

Poptávka po rekreačním bydlení na Valašsku roste

Novinky, Magdalena Murková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnešní uspěchaná doba stále častěji motivuje obyvatelstvo k útěku do přírody. Ne každý chce celý víkend strávit rekonstrukcí chalupy. Moderním trendem jsou rekreační objekty, které nabízejí pohodlnou relaxaci bez neustálých investic. Druhý domov může v době neobývání vlastníkem peníze ještě přinést.

Foto: Magdalena Murková

Valašská příroda zeje klidem a čistotou

Článek

Svěží klima a čistá příroda trendem

Stálý zájem trvá o lokality, které poskytují spojení svěží přírody, čistého vzduchu, dobrého jídla, kulturních tradic i dostatek možností pro aktivní pohyb a výletní cíle. Jedním ze stále více žádaných regionů je Valašsko, které svým návštěvníkům nabízí výhledy z kopců Vizovických a Hostýnských vrchů, lidovou architekturu i valašské speciality. Poptávka po rekreačních nemovitostech v určitých místech Valašska v nedávné době vzrostla téměř dvojnásobně.

Zvyšující se zájem o investici

„Od ledna 2012 náš rekreační komplex Apartmány Všemina navštívilo už 40 zájemců o prohlídku. Třetina z nich si své nové rekreační útočiště již zarezervovala,“ zmiňuje David Pavlík, jednatel rekreačního apartmánového komplexu na Všemině. „Bude-li tento trend pokračovat, v dohledné době ceny našich apartmánů zvýšíme, abychom je srovnali se zbytkem trhu. V současnosti je totiž cena našich apartmánů na nižší úrovni, než u konkurence,“ dodává Pavlík.

V regionu nabízí apartmány na prodej například i komplex Apartmány Razula ve Velkých Karlovicích. Razula i Všemina na svých webových stranách zmiňují možnost bydlení na zkoušku či pronájem. Zájemce tak může před investicí své budoucí rekreační místo osobně více poznat a zjistit, zda se mu tam líbí.

Rekreační objekt může i vydělávat

Co způsobuje vyšší zájem rodin o koupi rekreačního obydlí? Zdá se, že finanční krize je už za námi, a lidé tak mají opět chuť investovat. A to zejména do nemovitostí, které mohou do rodinné pokladny nějaký příjem získat – například v době nepřítomnosti. Na Všemině provozovatelé areálu takové apartmány, po dohodě s majitelem, nabízejí klasickým hotelovým hostům. A jejich majitelům tak ulehčují například se splátkami hypotečního úvěru. 

Hypotéka nebo jiný úvěrový produkt je častým řešením koupě nemovitosti nejen na bydlení, ale i na rekreaci. A v řádu let se zhodnocení investice nákupu apartmánu i ve stovkách tisíc korun může hodit nejen méně movitým klientům. Ať už se zájemce rozhodne pro pravidelnou rekreaci na Valašsku či jinde, je dobré myslet na návratnost investice a o možnost pronájmu se službami developera se zajímat.

Reklama

Výběr článků

Načítám