Hlavní obsah

Popická taneční krojová škola opět nabírá zájemce

Novinky, Michal Rapco

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již nějakou dobu zavedená Popická folklórní taneční škola zahajuje další období své činnosti. Právě teď je ta nejlepší příležitost pro nové zájemce o výuku.

Foto: Miroslav Řehák

Pravidelní účastníci lekcí PTKS

Článek

Celý projekt folklórních tanečních v Popicích vznikl, a první lekce byla uspořádána, vloni na sv. Václava. Od té doby se lekcí účastní stabilní počet přibližně 15 frekventantů. Výuky se zhostil Jaroslav Krčmář, který s myšlenkou něco takového pořádat přišel. Svým uměním je znám v celém širém okolí, kde každoročně s popickou chasou objíždí množství hodových zábav. Dalšími lektory jsou také Jiří Dostoupil a Jana Kurcová z folklorního souboru Hanýsek ze Šakvic.

"Už jsme stihli lidi naučit samozřejmě polku a valčík. To ani nebylo učení, tyto tance znali všichni, jenom jsme si je trošku osvěžili. Po nich jsme se věnovali zlínu, což není mezi lidmi příliš známý tanec, a dále jsme se cvičili ve vrtěné a verbuňku," uvedl hlavní lektor Jaroslav Krčmář.

"V novém cyklu lekcí bychom chtěli hlavně dále zdokonalit, co už jsme se stihli naučit. Ale nesmíme zapomínat ani na nově příchozí. Při výuce se vždy věnujeme individuálně každému páru. Nově příchozí teď ale budou mít jednu velkou výhodu - budou tam totiž již páry "mazáků" z dřívějších lekcí, takže se bude moci nováčkům dostat více pozornosti než dříve. Navíc program jednotlivých lekcí uzpůsobujeme přání účastníků," dodal Jaroslav Krčmář.

Lekce se konají, až na malé výjimky, každý pátek od 20 do 22 hodin nad kabinami fotbalistů v Popicích. Ta nejbližší proběhne 18. ledna. Poplatek za lekci je 50 Kč na osobu, z čehož se platí náklady na pronájem prostor a také ukončení celých tanečních. Ty mají vyvrcholit závěrečnou zábavou s dechovou hudbou Lácaranka 27. dubna, na kterou účastníci alespoň 3 lekcí dostanou vstupenku zdarma.

Pro více informací navštivte stránky PTKS(Popická taneční krojová škola) na Facebooku nebo ptks.webnode.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám