Hlavní obsah

Pomyslné brány Vsetínského krpce otevře vzpomínkový koncert Valašské nebe

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzpomínkový pořad na významné osobnosti valašského muzikantského světa, které velkou měrou ovlivnily lidové muzicírování na Valašsku, zahájí 9. ročník Mezinárodního folklorního festivalu Vsetínský krpec 2016. Koncert se uskuteční ve čtvrtek 30. června od 19 hodin ve velkém sále Domu kultury Vsetín.

Foto: DK Vsetín

Slavnostní koncert "Valašské nebe" otevře 9. ročník MFF Vsetínský krpec 2016

Článek

„Prostřednictvím současných muzikantských a pěveckých následovníků vzpomene v komponovaném pořadu s názvem Valašské nebe aneb Muzikantský odkaz z hůry na přední osobnosti valašského muzicírování Jana Pelára, Josefa Országa-Vraneckého mladšího, Jana Nepomuka Poláška a Arnošta Kubešu, Jaroslava Štiku, Jana Rokytu, Zdeňka Kašpara, Bedřicha Lichnovského, Milana Švrčinu, Horymíra Sušila a další,“ řekla Klára Obručová, která je spoluautorkou pořadu spolu s Janem Rokytou.

Návštěvníci koncertu se mohou těšit na vystoupení šesti cimbálových muzik z různých koutů Valašska a přesvědčivé výkony bezmála 15 zpěváků a zpěvaček.

V pořadu účinkují: CM Kašava (Zlín), CM Jasénka (Vsetín), CM Kotár (Rožnov), CM Soláň (Rožnov), RukyNaDudy (Frenštát) a Vsacan (Vsetín) se sólisty Zdeňkou Straškrabovou, Evou Porubovou, Ludmilou Vaškovou, Michaelou Bařinovou, Klárou Obručovou, Lenkou Mrlinovou, Josefem Lažou, Karlem Petruželou, Pavlem Ptáčkem, Janem Rokytou, Marianem Friedlem, Lukášem Mrkvou a dalšími.

Slovem provází Jan Rokyta. Mediálním partnerem koncertu je Český rozhlas Ostrava.

Předprodej vstupenek probíhá od 20. května v pokladně kina Vatra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám