Hlavní obsah

Pomohly zápasy v Evropě? Rozjeté korfbalové Brno odskočilo v tabulce Prostějovu

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když korfbalisté brněnského Korfbal klubu minulý víkend skončili na poháru Europa Shield bez medaile čtvrtí, předvedli vcelku podařený výkon. A ten si přenesli i do extraligových bojů.

Foto: Jan Pařík

Prostějovská Renata Havlová

Článek

V sobotním jedenáctém a nedělním dvanáctém kole nejvyšší soutěže Brňané porazili silné České Budějovice i Prostějov, který je stíhal v tabulce. Díky vítězství šli Jihomoravané v tabulce do čtyřbodového trháku, mají však stále o zápas víc.

11. kolo:

Znojmo byl letos první tým, který dokázal Prostějov porazit, Hanáci si však tentokrát dali pozor. Na domácí palubovce zvítězili 22:19.

„Zápas ve Znojmě jsme si připomínali. Tam jsme zbytečně spěchali, nyní jsme si útoky víc připravovali. Bylo to hodně vyrovnané. V duelech se Znojmem nám pokaždé dělá problém čtyřka s vysokým Kubou Žákem na doskoku. Nakonec jsme se s tím vyrovnali a i přes několik hloupých chyb v počátku jsme zvítězili,“ těšilo prostějovskou hráčku Renatu Havlovou, která stále není zdravotně úplně v pořádku a naskočila až na poslední čtvrthodinku.

Prostějov - Znojmo 22:19 (9:8)

České Budějovice do tohoto víkendu neměly povedenou sérii. V lize ztratily dvě poslední utkání a na lednovém Europa Cupu nevyhrály ani jednou. Období porážek nezlomili Jihočeši ani v sobotu s Brnem, s kterým padly 20:24.

„Na to, jaké jsme měli ztráty v sestavě, jsme nehráli špatně,“ komentovala prohru českobudějovická ikona Martina Klacková, která odehrála první zápas po mateřské pauze. „Nehrála jsem od března. Samozřejmě jsem to cítila. Neměla jsem sílu ani dynamiku, ale bylo příjemné opět nastoupit. Zatím odehraji jen domácí utkání,“ uvedla Martina Klacková, jež se po delší odmlce na palubovce rozhodně neztratila. Dokonce se i třikrát košově prosadila.

České Budějovice - Brno 20:24 (12:15)

12. kolo:

Uspěly i přes katastrofální začátek. České Budějovice v neděli v Náchodě prohrávaly už 3:10, přesto nakonec slavily vítězství 26:23 a konečně tak zlomily neúspěšnou sérii. K tomu jim dopomohl i návrat Petra Pešáka do sestavy. Známý ostrostřelec se prosadil hned jedenáctkrát.

„Začátek nám vůbec nevyšel, soupeř na nás vlétl. Pak jsme však postupně začali stahovat a zápas otočili. Po ranní cestě nám trvalo, než jsme se rozehráli. Navíc jsme cítili, že na nás leží deka. Je dobře, že jsme konečně uspěli,“ ulevil si českobudějovický hráč Vlastimil Krejčí.

Náchod - České Budějovice 23:26 (12:10)

Čekalo se drama, které však nepřišlo. Brno si totiž zápas s nebezpečným Prostějovem pohlídalo a došlo si pro relativně klidnou výhru 23:18.

„Bylo to super. Nevyšly nám sice první tři útoky a prohrávali jsme, pak už to však šlo. Předvedli jsme týmový, koncentrovaný výkon. Prostějovu utkání moc nevyšlo, nehrál to, co chtěl,“ přemítal brněnský korfbalista Peter Bušík.

Brno - Prostějov 23:18 (13:8)

Reklama

Výběr článků

Načítám