Hlavní obsah

Pololetní prázdniny na zámku v Mníšku s bohatým výběrem prohlídek pro děti

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děti mají před sebou tři dny volna, a tak na zámku v Mníšku pod Brdy pro ně připravili speciální zábavné prohlídky. Projdou se s pohádkovou průvodkyní a každý den zažijí něco nového. V pátek se seznámí se skřítky, v sobotu potkají Elsu a v neděli uslyší vyprávění o místních strašidýlkách.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Kam s dětmi o víkendu? A navíc, když je prodloužený? Na mníšeckém zámku se chystají prohlídky pro rodiny s dětmi každý víkend a tentokrát už od pátku. Rodiče se se svými ratolestmi mohou projít komnatami prvního patra, sejít do klenutých sklepních místností, malovat ve výtvarném ateliéru nebo se rozhlédnout po okolí z vyhlídky v hodinové věži.

V pátek 2. února se při prohlídce projdou jídelnami a salóny, které sloužily jako reprezentativní a byly chloubou pánů zámku, kteří si sem zvali vzácné hosty. Teď se tu ubytovali skřítkové a trpaslíci, dětem se představí při prohlídkách Putování za zámeckými skřítky.

I v sobotu 3. února budou moci návštěvníci dětských prohlídek vidět stejné prostory, ale navíc nahlédnou také do malé, ale bohatě zdobené barokní kaple se vzácným obrazem a cennou štukovou výzdobou. Při Pohádkových prohlídkách je tam zavede ledová královna Elsa. 

V neděli 4. února při Prohlídkách o zámeckých strašidýlkách uslyší pohádkové vyprávění o neviditelných obyvatelích Mníšku a zavítají do soukromých pokojů posledních pánů. Tam se nevodili vzácní hosté, tam šlechta odpočívala, spala, bavila se a koupala se. Patří sem i moderně zařízené koupelny, dětský pokojík plný hraček nebo pokoj pro hosty.

Pro dospělé má zámek po všechny tři dny otevřeny obě prohlídkové trasy, na kterých uslyší o historii zámku od jeho stavitelů až po poslední majitele, kteří z Mníšku odešli až na konci druhé světové války.

Reklama

Výběr článků

Načítám