Hlavní obsah

Poličská Muzejní noc opět chystá nabídku neobyčejných zážitků

Novinky, Alena Zavoralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blíží se sobota 2. června a jako každý rok i letos je to čas pro poličskou muzejní noc čili Čas pro neobyčejné zážitky. A bude to opravdu nabitý večer, do akce se zapojí 19 organizací s bohatým program pro malé i velké poutníky.

Foto: Alena Zavoralová
Článek

Večer bude zahájen vernisáží panelové výstavy Polička v osmičkách, která zachycuje historii města v letech 1918 – 2018. Připraveno bude i neobvyklé pohoštění.

Jak vypadala Polička za první republiky a jakou měla podobu v třicátých letech, se noční poutníci dozvědí při sledování unikátních videozáběrů pořízených u příležitosti odhalení sochy T. G. Masaryka před školami v roce 1931. Uvidí budovu radnice nebo gymnázia, nemocnice, divadla a mnoho dalších míst.

Výstavu doplní katastrální mapa současné Poličky, kde může každý zanechat svou „značku“. Kde vidíte naše město za sto let v roce 2118? ptají se organizátoři. Zapojit se může každý psaným slovem či obrázkem a společně se snad podaří naplnit časovou schránku, která bude v muzeu uložena pro další generace.

Po celý večer bude výjimečně zpřístupněn klenutý kamenný sklep muzea s občerstvením.

Výběr toho nejlepšího od prvorepublikové až po současnou hudbu zahraje v atriu muzea skupina mladých hudebníků. Zazní skladby Voskovce a Wericha, Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra, Hany Hegerové, Karla Kryla, Marty Kubišové, kapely Kryštof a jiných.

Večer uzavře projekce fotografií Polička ve smyčkách, zachycující proměnu neznámějších míst města v uplynulých sto letech.

Využít lze i neobyčejné nabídky – Noční prohlídky Rodné světničky Bohuslava Martinů ve věži kostela sv. Jakuba a to ve výšce 36 metrů nad nočním městem.

Celý večer se ponese ve znamení významných let s osmičkou a svoje aktivity tomu přizpůsobily některé ze zapojených organizací.

Do akce se zapojilo okolo 19 místních organizací a program večera bude opravdu pestrý.

Celý program naleznete na www.cbmpolicka.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám