Hlavní obsah

Poličkou se nesl zvuk harmonik mezi kapkami deště

Novinky, Alena Zavoralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slunce a déšť - déšť a mraky. Takové počasí nám v poslední době není cizí. Ale ti, co si přišli v neděli 17. července v Poličce poslechnout vystoupení místních harmonikářů, se deštěm odradit nenechali a nakonec si i zvesela zatančili.

Foto: Alena Jandlová
Článek

V neděli se v atriu poličského muzea uskutečnilo již tradiční 12. vystoupení hudebních nadšenců z Poličky a blízkého okolí pod vedením Františka Hladíka. Atriem se nesl zpěv nejen účinkujících, ale i posluchačů, kteří si lidovými písněmi zpříjemnili nedělní odpoledne.

A ani déšť na dobré náladě nic nezměnil. K tónům hudebních nástrojů se přidalo i lehké bubnování kapek vody na deštníky. Následně, po rychlém přesunu do audiovizuálního sálu, následovala zábava až do večerních hodin. Přítomní si společně zatančili a zazpívali.

„Jako pokaždé se nám tu líbilo, odcházíme spokojení a těšíme se na srpnové opakování,“ uvedla jedna z posluchaček Marie (63). 

Pokud se vám nepodařilo dostavit se na vystoupení, nezoufejte. Další - tentokráte třinácté - se bude konat v neděli 28. srpna od 14.00 hodin opět v atriu poličského muzea.

Akce se konala v rámci festivalu Poličské kulturní léto, které mimo jiné nabízí mnoho dalších zajímavých akcí jako jsou letní kina, tvořivé dílny pro děti anebo divadélka pro nejmenší.

Reklama

Výběr článků

Načítám