Hlavní obsah

Policisté zadrželi zloděje dřív, než se dozvěděli o krádeži

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Dvojici zlodějů zadrželi ve Zlíně v neděli 6. prosince v poledne policisté z pohotovostního a eskortního oddělení ještě předtím, než byla na linku tísňového volání policie oznámena krádež nářadí z nedalekého areálu místní firmy.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Oba známí recidivisté skončili v policejní cele a za krádež jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ informovala ve středu 9. ledna policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté ve službě spatřili muže, kterého dobře znali jako zloděje a uživatele drog. Rozhodli se ho chvíli sledovat. Netrvalo dlouho, výtečník vytáhl z podpaží velké pákové kleště a opatrně je zabalil do své bundy.

„Zanedlouho k němu přišel další známý výtržník a oba se vydali směrem do centra Zlína. Policisté už nečekali a muže zastavili. Prvního z nich požádali, aby jim ukázal obsah svého batohu. Tvrdil jim, že jde z domu a veškeré nářadí, které v batohu bylo, nese odtud,“ uvedla mluvčí.

V průběhu kontroly přijali policisté oznámení od operačního důstojníka, kterému zrovna sdělil pracovník bezpečnostní agentury čerstvé vloupání do objektu nedaleké firmy.

„Po ohledání místa činu a zjištění bližších okolností už policisté věděli, že veškeré předměty, které měl jeden z mužů v batohu, pocházejí právě z této krádeže. Odcizením nářadí způsobili škodu za víc než jedenáct tisíc korun. Zloději předměty policistům vydali a ti je mohli vrátit pracovníkům firmy,“ upřesnila Monika Kozumplíková.

U jednoho z povedené dvojice našli policisté igelitovou tašku zčásti zaplněnou sušenou travní hmotou, zřejmě marihuanou, u druhého stříkačku s bílou krystalickou látkou. Oba muži měli pozitivní test na amfetamin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám