Hlavní obsah

Policisté zabavili nekolkovaný alkohol a cigarety

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osádku motorového vozidla Opel Combo kontrolovali v neděli 26. června v Krnově v rámci dopravně-bezpečnostního opatření policisté odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

Foto: Pavel Jaňurek

Fotografie z obdobného zákroku celníků v Bohumíně - Ilustrační fotografie

Článek

V rámci kontroly si policisté nechali otevřít zavazadlový prostor automobilu. Zde se jim naskytl pohled na vzorně srovnané litrové láhve alkoholu, kartony cigaret a balíčky. Láhve nebyly označeny ochrannými známkami, na cigaretách sice kolky byly, ale běloruské, a podivné balíčky, ve kterých byl později zjištěn tabák, také neměly žádné známky.

"Po přepočítání policisté zjistili, že ve vozidle je uloženo celkem 190 litrů neoznačeného lihu, 250 krabiček cigaret a 7 kilových balíků s tabákem. Mezitím policisté přivolali pracovníky Celního úřadu Ostrava, do jejichž kompetence převoz tabákových výrobků a alkoholu podle zákonů o spotřebních daních a povinném značení lihu spadá," sdělila por. Mgr. Daniela Vlčková z Krajského ředitelství Policie ČR Moravskoslezského kraje.

Nejen převážené zboží, ale také šedesátiletého řidiče a jeho o dva roky staršího spolujezdce si převzali k dalšímu řízení. Podle předběžného odhadu celníků výše škody na spotřební daní činí zhruba 45 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám