Hlavní obsah

Policisté v Olomouckém kraji zaměřují prevenci na kapsáře

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci celorepublikového projektu Obezřetnost se vyplatí a krajského projektu Bezpečný domov v bezpečné lokalitě policisté na Olomoucku navštěvují obchodní centra a upozorňují nakupující na rizika ponechání osobních věcí ve vozících.

Foto: PČR Olomouc
Článek

"V prodejnách se setkáváme s laxním přístupem zákazníků k osobním věcem. Není to jen náš poznatek, informace máme i od prodavačů," posteskla si olomoucká policejní mluvčí Marta Vlachová.  

Přidala i osobní zkušenost. "V prodejně stál nákupní vozík a v něm odložená dámská kabelka. Vozík patřil starší paní, která opodál vybírala zeleninu. Zůstala jsem u něj stát, čehož si žena vůbec nevšimla. Když se vrátila se zbožím, upozornila jsem ji, že kabelku z vozíku mohl kdokoli vzít a způsobit jí nemalé problémy. Obořila se na mě, že ji nemám zdržovat a mám se starat o důležitější věci."

Policisté ve větší míře kontrolují také parkoviště a upozorňují nakupující na krádeže věcí z uzamčených vozidel. Často také mizí tašky, které lidé odloží při nakládání nákupu do zavazadlového prostoru.

"Za jedenáct měsíců letošního roku takto zloději v Olomouckém kraji okradli 357 lidí a způsobili jim škodu za 1 800 000 korun. Pouhých deset procent případů se podařilo objasnit," dodala Vlachová s tím, že v prosinci už okradení nahlásilo 90 lidí.

Preventivní akce se během prosince konají ve všech městech v kraji.

Reklama

Výběr článků

Načítám