Hlavní obsah

Policisté hledali v Orlové nemocnou ženu

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krátce po osmé hodině dopoledne se ve středu 29. června obrátil zoufalý muž na tísňovou linku policie s prosbou o pomoc při hledání své matky.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

"Oznámil nám, že zhruba od třetí hodiny ranní jeho rodina zatím bezúspěšně hledá svou 54letou maminku," sdělila por. Mgr. Zlatuše Viačková, tisková policejní mluvčí.

Žena je ambulatně léčena pro duševní onemocnění. Hrozilo tedy reálné nebezpečí ohrožující její život. V případě, když žena neužívá předepsané léky, dostává se do stavu apatie a je schopna ujít delší vzdálenost. Z domova odešla podle slov syna v pyžamu a bosa.

Do Orlové byli povoláni policisté Speciální pořádkové jednotky Ostrava. "Mezitím orlovští policisté získali informace, že žena se může pohybovat někdě poblíž Rychvaldské ulice, jejíž okolí je členité," doplnila Viačková.

Celkem v Orlové hledalo na 50 policistů, kterým pomáhali tři psovodi. Byl stanoven plán akce, velitel pátrací akce určil směr pátrání a rozdělil rojnice.

Kolem půl jedné po poledni byla žena nalezena, dezorientovaná, ale živá. Policisté pořádkové jednotky jí poskytli první pomoc a předali přivolaným lékařům. Pátrací akce byla ihned poté ukončena.

Výběr článků

Načítám