Hlavní obsah

Policisté budou domlouvat chodcům na přechodech

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již poosmé bude po celé republice probíhat dopravně preventivní akce Zebra se za Tebe nerozhlédne! V termínu od 4. do 8. dubna na území všech 14 územně samosprávných celků budou policisté připomínat veřejnosti zásady správného a bezpečného pohybu na pozemních komunikacích.

Foto: Policie ČR

Jedním z cílů, které si dopravně preventivní akce klade, je odbourat stále přetrvávajícího mýtus absolutní přednosti chodce na přechodech pro chodce.

Článek

Jedním z cílů, které si dopravně preventivní akce také klade, je odbourání stále přetrvávajícího mýtu o absolutní přednosti chodce na přechodech pro chodce.

V Plzni proběhne již osmé kolo projektu ve středu 6. dubna od 7.15 do 8 hodin na přechodu pro chodce na Klatovské třídě u náměstí Míru v Plzni. "Dopravní policisté společně s žáky 10. ZŠ budou preventivně působit na chodce a ostatní účastníky silničního provozu," uvedla policejní mluvčí Martina Korandová.

Policie zaměří svoji pozornost především na dohled u základních škol. Na akci v dubnu naváže celá řada preventivních seminářů na základních školách, které se zaměří na žáky a jejich znalosti v oblasti silničního provozu.

"Nejtragičtější příčinou nehod chodců v roce 2010 bylo neopatrné nebo náhlé vstoupení do vozovky z chodníku nebo krajnice – 561 nehod a zahynulo při nich 15 chodců, dalších 6 chodců zahynulo v důsledku nesprávného zhodnocení dopravní situace, 4 chodci zahynuli v důsledku špatného odhadu vzdálenosti vozidla a blíže nespecifikovaného chování chodce," informovala Jana Hrvolová z Policejního prezidia ČR.

Partnerem projektu je Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra.

Reklama

Výběr článků

Načítám