Hlavní obsah

Policie stíhá muže, který elektrickým paralyzérem ochromil policistu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až šestiletý trest odnětí svobody hrozí jedenatřicetiletému muži, který po nezdařeném útěku při zatýkání zaútočil v Kroměříži na policistu elektrickým paralyzérem a ochromil ho.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Elektrický paralyzér.

Článek

„Krajští kriminalisté obvinili útočníka ze zločinu násilí proti úřední osobě a muže stíhají vazebně,“ uvedla v úterý 11. dubna k případu, který se odehrál minulý týden, policejní mluvčí Lenka Javorková.

Krátce před třiadvacátou hodinou zastavila prvosledová hlídka kroměřížských policistů při běžné silniční kontrole osobní vozidlo Citroen. „Probíhala standardní kontrola, při které se jedenatřicetiletý muž z Kroměříže sedící vzadu choval nestandardně, nápadně si skrýval obličej, a proto ho policisté vyzvali, aby vystoupil z vozidla a prokázal svoji totožnost,“ řekla tisková mluvčí.

Muž z auta rychle vyběhl a začal prchat do kroměřížských ulic. Jeden z policistů se ihned vydal za ním a opakovaně ho vyzýval, aby zůstal stát, na což utíkající nereagoval. „Po chvíli policista muže dostihl a za použití hmatů a chvatů ho svedl na zem. Při poutání však muž použil proti policistovi elektrický paralyzér a zasáhl ho.  Útočník využil krátkého ochromení policisty, ze zadržení se vysmekl a z místa utekl,“ popsala událost policejní mluvčí.

Policisté zahájili pátrání a muže později zadrželi v zahradní chatce v jedné chatové oblasti v Kroměříži. Krajští kriminalisté mu během víkendu sdělili obvinění ze zločinu násilí proti úřední osobě, za který mu v případě prokázání viny hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.

„Jedná se o muže s bohatou trestní minulostí. V rejstříku trestů má už více než 10 záznamů, kdy byl trestán především za majetkovou trestnou činnost. V době pátrání po uprchlém útočníkovi kriminalisté zjistili, že na něj vydal Okresní soud v Přerově příkaz k zatčení, protože se vyhýbá trestnímu řízení,“ dodala Lenka Javorková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám