Hlavní obsah

Policie pátrá po čtveřici, která platila odcizenými platebními kartami

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žižkovští kriminalisté pátrají neznámé osobě, která na konci listopadu minulého roku odcizila osobní věci z hostelového pokoje, když majitelé věcí ještě spali. Nyní policisté žádají o pomoc při identifikaci podezřelé čtveřice, která platila odcizeními kartami.

Foto: Policie ČR

Podezřelá dvojice v obchodě s oděvy

Článek

Ubytovaní hosté na konci loňského listopadu v hostelu ještě spali, když se k nim do pokoje v Cimburkově ulici v Praze 3 vloupal neznámý zloděj a začal pátrat po cenných věcech. Ty během okamžiku našel a vzal. Jednalo se o elektroniku, hotovost, osobní doklady, mezinárodní jízdenky a platební karty i s pinem.

Ještě v ten stejný den se o zaplacení oděvů z odcizené platební karty pokusila čtveřice osob. Tři muži a jedna žena. Sledovaly je přitom bezpečnostní kamery, díky kterým teď mají policisté jejich podobu. Podobu mají také z kamery u bankomatu, kde neznámý muž vybral z odcizené karty deset tisíc korun. Celková škoda se tak pohybuje okolo devadesáti tisíc korun.

„Policisté v souvislosti s tímto skutkem pátrají po totožnosti neznámé čtveřice, respektive trojici mužů a mladé ženě, kteří mají co do činění s krádeží v hostelovém pokoji, následným výběrem finanční hotovosti a s platbou odcizenou platební kartou. V případě dopadení hrozí pachateli za trestný čin krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až pětileté vězení,“ sdělila policejní mluvčí Jana Rösslerová s tím, že případné informace k osobám lze volat na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám