Hlavní obsah

Policejní pes vypátral zloděje nafty na Nepomucku

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou situace, ve kterých jsou speciálně vycvičení policejní psi neocenitelnými pomocníky mužů zákona. To potvrdil svým výkonem hodným obdivu také policejní německý ovčák Ex, který o uplynulém víkendu pomohl policistům odhalit zloděje nafty.

Foto: Policie ČR

Na okraji obce Nepomuk se podařilo policistům za přispění služebního psa dopadnout hledaného muže.

Článek

Pachatel mužského pohlaví se pokusil odčerpat naftu z jednoho z nákladních vozů zaparkovaných v areálu jedné z firem na Nepomucku. Uloupenou naftu si však sebou neodnesl, v průběhu odčerpávání byl vyrušen a z místa činu utekl.

Na místo byli povoláni policisté. Spolu s nimi byl přítomen také psovod se speciálně vycvičeným osmiletým německým ovčákem Exem. Ex využil svých psích smyslů, především tedy čichu, aby vyhledal pachovou stopu zloděje. Tu dále sledoval přes pole k obči Třebčice.

"Po šesti stech metrech dorazila dvojice na silnici I/20, kde dál pokračovala ještě padesát metrů směrem k obci Nepomuk. Poté psovod práci svého německého ovčáka, vzhledem k hustému silničnímu provozu, ukončil. Pátrání však dále pokračovalo. Psovod ve služebním vozidle vyjel do směru, který mu jeho pes ukázal," uvedl policejní mluvčí Libor Pilař.

Na okraji obce Nepomuk se podařilo policistům za přispění služebního psa dopadnout muže odpovídajícího popisu zaměstnanců firmy, z jejíhož areálu se muž pokusil zcizit naftu.

Pachatelem byl jednatřicetiletý muž z Plzně. Ten se po dopadení k pokusu o krádež přiznal a poté byl převezen na policejní služebnu k dalším úkonům v trestním řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám