Hlavní obsah

Policejní pes našel v podezřelém voze předměty k výrobě drog

Novinky, Vratislav Konečný

Policisté cizinecké policie společně s královéhradeckými celníky v pondělí 20. ledna v odpoledních hodinách při kontrole poblíž státních hranic s Polskem v Náchodě-Bělovsi objevili v osobním automobilu předměty sloužící k výrobě omamných a psychotropních látek.

Foto: Policie ČR

Zadržené vozidlo

Článek

„Policista, který zastavil osobní automobil VW Sharan červené barvy české registrační značky jedoucí směrem od Polska, požádal jeho 21letou řidičku o předložení dokladů. Vzápětí při vizuální kontrole pojal podezření na přítomnost drog, nebo pomůcek pro jejich výrobu. Do součinnosti se ihned zapojil i přítomný psovod celní správy se služebním psem vycvičeným na vyhledávání drog. Pes pak ve vozidle označil hned několik míst, kde by se mohly nacházet drogy,” uvedla mluvčí Policie ČR Eva Prachařová.

Policisté automobil plný nejrůznějších předmětů nechali vyložit a celý interiér vozu včetně nákladu prohledali. Uvnitř vozu nalezli prakticky kompletní varnu pervititu, celou laboratorní soupravu včetně hořáků, zkumavek a baněk, některé i se zbytky krystalické látky. Dále předměty k aplikaci omamných látek. Řidičku i veškerý náklad následně převzali do své péče náchodští kriminalisté.

Vůz i všechny věci ohledali a zajištěné předměty odeslali na odbornou expertizu. Ještě téhož dne zahájili proti mladé ženě vyšetřování pro přečin držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky s možným až pětiletým trestem odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám