Hlavní obsah

Poláci najdou v Jeseníkách spřízněné duše

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kurz polského jazyka pro úplné začátečníky se v pátek 21. ledna uskutečnil v Rýmařově. Na dvě desítky posluchačů z řad pracovníků v turistických službách se naučilo například základům polské výslovnosti, jak pozdravit, jak poradit polsky mluvícímu turistovi. Polští návštěvníci tak v Jeseníkách budou dobře rozumět.

Foto: Tereza Schreiberová

Pracovníci v turistických službách na kurzu polského jazyka

Článek

Kurz pořádaný v rámci vzdělávacího projektu Jeseníky táhnou za jeden provaz proběhl pod vedením rodilého mluvčího Henryka Cieślara ve Středisku volného času v Rýmařově. Zahájení kurzu bylo věnováno základům polské výslovnosti, která není pro Čechy úplně jednoduchá. Přítomní studenti si s ní ale poradili velmi rychle a za nedlouho už mezi sebou vedli základní konverzaci. Samozřejmě v polštině.

"Jedním kurzem polštiny se z nás komunikační experti určitě nestanou, ale objasnění si výslovnosti a základních slovíček i frází hodně pomůže. Kurz byl skutečně dost náročný, pan Cieślar nás chtěl naučit maximum. Odvážíme si proto nejenom moře materiálů pro další studium, ale také spoustu nových vědomostí," zhodnotila přínosnost lekce polštiny Andrea Závěšická ze Sdružení cestovního ruchu Jeseníky.

Vzdělávací projekt Jeseníky táhnou za jeden provaz, který je spolufinancován Evropskou unií z fondu Mikroprojektů Euroregionu Praděd, bude pokračovat 4. února kurzem angličtiny.

Podrobnější informace o celém projektu lze najít na www.jesenikypreshranici.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám