Hlavní obsah

Pohladit si chameleona nebo krajtu? Na zámku v Holešově žádný problém

Novinky, Dana Podhajská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstavu živých exotických zvířat nabízí až do 1. října Zámek Holešov. Projekt, který je v historických sálech ojedinělý, prezentuje nejohroženější druhy zvířat od největších suchozemských želv, přes ještěry, hady, nejmenší druhy opiček a malý mořský svět. Na expozici se přišlo podívat již téměř sedm tisíc lidí.

Foto: Dana Podhajská

Na výstavu se přijeli podívat také školáci z tečovické základní školy.

Článek

Expozice je postavená na kontaktu zvířat s návštěvníkem. Lidé se za asistence výstavního personálu mohou dostat do jejich bezprostřední blízkosti, se zvířaty se vyfotografovat i pomazlit. Pro školní a táborové skupiny jsou připraveny komentované prohlídky se soutěžním kvízem. 

Správce zámku Městské kulturní středisko Holešov, které výstavu pořádá, se vrací k osvědčenému výstavnímu titulu, který v roce 2015 přitáhl dvanáct tisíc návštěvníků. Letošní nabídka je však rozšířená o mořský svět s akvárii mořských ryb a korálů.

Ze savců nabízí výstava jedny z nejmenších opiček světa tamaríny pinčí a bělovousé a kosmany zakrslé. Raritkou je také veverka prévostova. K pomazlení dále králíčci a morčata, kteří jsou populární hlavně u nejmladších návštěvníků. Zajímavostí jsou také velké africké, jihoamerické a evropské želvy, z teraristiky pavouci, štíří, hadi, chameleoni a agamy.

Přímo v expozici je připravený výtvarný koutek. Děti mohou nakreslit obrázek, vystavit jej a zúčastnit se tak soutěže o suchozemskou želvu s vybaveným teráriem. Více na www.holesov.info.   

Související témata:

Výběr článků

Načítám