Hlavní obsah

Pohár Skupiny ČEZ získala devítiletá stolní tenistka, "převálcovala" i dospělé

Novinky, Petr Pokorný

Absolutní vítězkou letošního Velikonočního turnaje pro malé a velké o Pohár Skupiny ČEZ v Číčenicích na Strakonicku se v neděli 16. dubna stala devítiletá Tereza Novotná. Hráčka, trénující ve Vodňanech, která za dva týdny oslaví desáté narozeniny, získala poháry hned dva.

Foto: Petr Pokorný

Vítězka Číčenického turnaje Tereza Novotná.

Článek

Zvítězila totiž nejen v dětské kategorii, ale nejlepší byla i mezi dospělými, do jejichž turnajové části byla zařazena mimořádně.

„Terezka si odnesla domů oba poháry zaslouženě. Byla jednoznačně nejlepší ze všech a je vidět, že se stolnímu tenisu věnuje opravdu aktivně,“ uvedla starostka Číčenic Renata Regálová.

V Číčenicích ovšem v neděli šlo více o zábavu než o vítězství. Dvacítka hráčů se přišla, stejně jako diváci, příjemně pobavit a strávit společně se sousedy volné sváteční odpoledne. Turnaj byl součástí akcí pořádaných v rámci projektu Oranžový rok v okolí Jaderné elektrárny Temelín, kterým Skupina ČEZ podporuje sportovní, kulturní a společenské akce pořádané obcemi v regionu.

„Tímto způsobem spolufinancuje ročně více než dvacet různých akcí, letos konkrétně dvaadvacet. Od tvořivých dílen přes různé výlety, tradiční akce jako je například Pálení čarodějnic či Silvestr, přes různé závody a turnaje až po plesy. Hodně aktivní jsou v tomto směru jako pořadatelé členové místního Číčenického klubu, sboru dobrovolných hasičů, mysliveckého sdružení či Tělovýchovné jednoty Blata,“ konstatovala starostka.

Hráči i diváci si nedělní odpoledne užili. Kromě drobných cen pro ně připravila obec v hotelu U Polívků také lehké občerstvení. Pro všechny samozřejmě zdarma.

V kalendáři nejbližších akcí s podporou z Oranžového roku už mají Číčeničtí naplánováno na 30. dubna Pálení čarodějnic, na 13. května Kočárkovo – koloběžkovou rallye, na 3. června Dětský den a na 17. června oslavu Dne otců.

Obec Číčenice leží čtyři kilometry východně od Vodňan na důležité železniční křižovatce tratí České Budějovice – Plzeň a Týn nad Vltavou – Volary. Pod samosprávu obce spadají také místní části Újezdec a Strpí.

Reklama

Výběr článků

Načítám