Hlavní obsah

Pohár Drahanské vrchoviny 2012 zná své vítěze

Novinky, Jiří Vaněrek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvanáctý závod Poháru Drahanské vrchoviny, typ MTB XC, cross-country, byl na programu v neděli 5. srpna v Benešově.

Foto: Jiří Vaněrek
Článek

Akce byla zahájena v 8.30 hodin registrací závodníků a konala se v areálu fotbalového hřiště a ZŠ Benešov.

V 9.00 hodin se na start nejprve připravila kategorie odrážedla chlapci a dívky, ročník 2006 a více. Dále přišly s koly na řadu kategorie dívky a chlapci do 6 let, dopolední část závodu vyvrcholila juniorkami a juniory 17-18 let. Poledne patřilo závodu historických kol s jedním převodem na 350 metrů. Mezi jednotlivými závody byly vyhlašovány výsledky. Od 13.00 hodin se pak v různých kategoriích konal závod pro dospělé muže a ženy a ve 14.15 hodin byly vyhlášeny výsledky, kterými závod skončil. 

Délka trati se pro různé kategorie pohybovala od 50 metrů do 4150 metrů a nebyla vedena jen po polních a lesních cestách, ale i lesním terénem, což zvyšovalo její náročnost. Závod pořádala Obec Benešov a Sokol Benešov, ředitelem závodu byl Ing. Petr Koudelka. Na dodržování pravidel dohlížel hlavní rozhodčí Erik Řezník a o zdravotní zajištění se starala Martina Šmídová.

V hlavních kategoriích se umístili na prvním místě Jakub Jobánek a Lucie Veselá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám