Hlavní obsah

Pohádky budou k vidění na zámku v Hořovicích ještě příští měsíc

Novinky, Libor Knížek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za pohádkou se do Hořovic na zámek můžete vydat nejen ve všední dny, ale také o víkendech a státních svátcích.

Foto: Libor Knížek

Zpátky do pohádky

Článek

Ještě příští měsíc mohou návštěvníci zámku obdivovat novou výstavu kostýmů převážně z hudebních pohádek z dílny Československé a České televize nazvanou Zpátky do pohádky.

Ve všední dny výstavu obdivují hlavně žáci základních škol z okolí, ale také děti ze škol mateřských, pro které jsou některé starší pohádky velkou novinkou. Nejstarším kostýmem, prezentovaným na výstavě, je slavná televizní Zlatovláska a soudě podle nadšených reakcí návštěvníků, čas jí neubral vůbec nic na kráse.

Před návštěvou samotných výstavních prostor předcházejí v kinosále ukázky z pohádek, které jsou na výstavě prezentovány. To je veliká nápověda, zvláště pro děti, které se rozhodnou projít si výstavu se speciálním testem znalostí o televizních pohádkách. A co by to bylo za soutěž, kdyby na nejlepší nečekala nějaká ta odměna v podobě maličkosti z "kouzelné truhly".

Pro velký zájem je výstava otevřena každý den mimo pondělí od 10.00 do 16.00 hodin. Všechny prohlídkové okruhy zámku v Hořovicích, tedy i výstava kostýmů, budou otevřeny i o státním svátku 28. září.

Více informací na oficiálních stránkách zámku: www.zamek-horovice.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám