Hlavní obsah

Pohádkový les ve Kdyni se povedl už po dvacáté

Novinky, Pavla Tochorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvídavé jiskřičky v dětských očích, neskrývané nadšení a obrovský zápal pro plněné úkoly – tím vším bychom mohli charakterizovat letošní 20. ročník Pohádkového lesa, který pořádá Pionýrská skupina Safír Kdyně.

Foto: Pavla Tochorová

Pohádkový les Safír Kdyně

Článek

Děti, jakožto ti nejpovolanější pohádkoví odborníci, se opět vydaly na jim důvěrně známou trasu od Husova pomníku až ke zřícenině hradu Rýzmberk, která byla plná pohádkových zastavení.

Na své pouti, která se skládala z celkem 16 pohádkových stanovišť, mohli malí dobrodruzi potkat např. Pata a Mata, kterým raději díky jejich pověstné šikovnosti sami pomohli zatlouci hřebíky. Nechyběl samozřejmě ani Ferda Mravenec, kterému rozpustilá Beruška poničila jeho mraveniště, a tak si děti spolu s Ferdou vyzkoušely stavbu jeho nového příbytku. Ale co by to bylo za pohádkový les, kdyby se v něm neztratila Červená Karkulka, pronásledovaná vlkem? Naštěstí pro Karkulku si děti s lesním bludištěm dokázaly hravě poradit a našly tak pro ni tu správnou cestu ven.

Děti na své pouti však nepotkávaly jen tradiční pohádkové postavy, jako jsou Vodník, Bílá paní, Bob a Bobek, Křemílek a Vochomůrka, Mach a Šebestová, Sněhurka a sedm trpaslíků nebo Čarodějnice, ale na cestě za svým pokladem musely prokázat rovněž znalost novodobějších pohádkových postaviček, ze kterých se ve Kdyni objevili Shrek a Fiona, Asterix a Obelix nebo Šmoulové.

Malí pohádkoví odborníci se však nezalekli ani těchto pohádek a Večerníčků, které hravě poznali a dokázali splnit všechny zadané úkoly. Vedle pohádkových postaviček kdyňský Pohádkový les navštívili rovněž piráti, kterým děti s obrovským zápalem pomáhaly s palbou na nepřátelský koráb. Dobrodružné pohádkové putování pak děti uzavřely návštěvou přátelského indiánského kmene, kterému rybolovem pomohly zajistit obživu pro celou indiánskou kolonii.

Po splnění všech pohádkových úkolů se děti vydaly přímo na hrad Rýzmberk, kde je čekal zasloužený poklad, který převzaly z rukou těch nejpovolanějších, tedy přímo od samotných hradních pánů. Nechybělo samozřejmě ani malé občerstvení v podobě opečeného buřtu i oblíbená trampolína.

Sobotní pohádkové počasí přilákalo více než 500 dětských účastníků, které na jejich pohádkovém dobrodružství doprovázelo více než 700 maminek, tatínků, babiček, dědečků, tetiček, strýčků a dalších dospělých, včetně přibližně 50 organizátorů. Na hradě Rýzmberk tak bylo první červnovou sobotu opravdu nevídaně živo, ostatně – zeptejte se místní Bílé paní…

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám