Hlavní obsah

Pohádkové prohlídky zakončí návštěvnickou sezónu na zámku v Libochovicích

Novinky, Dagmar Vačiljová Stehlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní zámek v Libochovicích zakončí v sobotu a neděli 26. a 27. října svou letošní návštěvní sezónu hranou prohlídkou s pohádkovými motivy. O Zámek plný kouzel, jak se akce nazývá, je každoročně velký zájem.

Foto: Dagmar Stehlíková

Z předchozí zámecké akce.

Článek

Letošním námětem je klasická česká pohádka Princezna se zlatou hvězdou na čele, nepostrádající nic z toho, co by správná pohádka měla mít.  

Do pohádkových postav se na krátký čas převtělí jak zaměstnanci zámku, tak i jejich přátelé. V jednotlivých komnatách libochovického zámku se tak můžete setkat s princeznou Ladou, králem Kazisvětem, princem Radovanem, kuchtíkem či hodnou chůvou.  

Délka prohlídky je zhruba 50 minut a je vhodná nejen pro děti, ale i dospělé, kteří mají v tomto hektickém světě chuť se na chvilku zastavit, vrátit do dětských let a zavzpomínat na kožíšek šitý z myší, který má skrýt princezninu krásu při útěku z jejího království, řád zlaté vařečky či řád šunky zlaté.  

Součástí akce je i doprovodný program na nádvoří zámku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám