Hlavní obsah

Pohádka Jak se hledají princezny uzavírá ostravské Léto s pimprlaty

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadlo loutek Ostrava od 17. července do 18. srpna nabízí široký program pro děti a jejich rodiče. Ve všední den pohádku i interaktivní prohlídku divadla, worshopy. V neděli pak od 17 hodin pohádku v amfiteátru alternativní scény.

Foto: Josef Zajíc

Divadlo loutek Ostrava 14.8.2016. Pohádka Jak se hledají princezny. Divadlo Bořivoj, Praha. Zleva: Marcela Šiková, Mirka Vydrová, Jiří Chvalovský

Článek

Amfiteátr byl v neděli 14. srpna zcela zaplněn dětmi, když v 17 hodin odpoledne začalo představení Jak se hledají princezny divadla Bořivoj z Prahy.

Autorské divadlo připravilo něžnou a zábavnou pohádku na motivy pohádky Dlouhý, Široký a Bystrozraký, kterou napsala Milada Mašatová a herci Marcela Šiková, Jiří Chvalovský a Mirka Vydrová ji zahráli a zazpívali.

Pohádka byla interaktivní. Herci s maňásky zapojovali do děje hry děti i dospělé a všichni společně posouvali zapeklitý děj boje s černokněžníkem do zdárného konce.

Po představení, které bylo odměněno bouřlivým potleskem, se děti mohly podívat do zákulisí, vyzkoušet si hru s maňásky a dozvědět se pár zajímavostí z divadla Bořivoj.

Divadlo Bořivoj z Prahy je profesionální skupina bez vlastní scény. Vznikla v roce 1992. Tvoří nejen pro děti z mateřských škol, ale i studenty a v repertoáru mají také inscenace pro dospělé.

"Všichni jsme vysokoškolsky vzdělaní umělci, absolventi DAMU i jiných vysokých škol. Využíváme různých forem divadla. Loutkové, činoherní, divadlo ve výchově, improvizační. Hrajeme venku i uvnitř, prostě všude, kde máme své diváky, " řekla po představení režisérka a autorka scény a loutek Mirka Vydrová.

"V repertoáru máme ještě hru příběh O rytíři, O Palečkovi, Vánoční hru či hru Kašpaři a Mirka má sólovou hru Miminko. Hrajeme ve třech jazycích anglicky, německy a francouzsky. Představili jsme se již ve Švýcarsku, Paříži a také v Německu," dodal Jiří Chvalovský.

Divadlo Bořivoj není v Ostravě neznámé. Pravidelně vystupuje v projektu DLO Prázdniny s pimprlaty a také se účastní festivalu Spectaculo Interesse.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám