Hlavní obsah

Podzimní výzva - Slovácko hledá další tradiční výrobce

Novinky, Renáta Polišenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sdružení Region Slovácko, jež je nositelem projektu „Tradiční výrobek Slovácko“, hledá další výrobce, kteří se věnují tradičnímu řemeslu v regionu.

Foto: Renáta Polišenská
Článek

Díky podpoře Nadace Synot děti – kultura – sport a městu Uherské Hradiště, vyhlašuje sdružení Region Slovácko, letos již druhou – podzimní výzvu pro příjem žádostí o udělení známky „Tradiční výrobek Slovácka“.

Výrobce, který má zájem se do projektu zapojit, musí splnit přísná hodnotící kriteria, předložit výrobek, vyplnit Žádost o udělení ochranné známky, přiložit požadované doklady a vše doručit v termínu 1. 9. – 30. 9. 2012 na adresu nové prodejny Tradiční výrobek Slovácka, Masarykovo náměstí 21, 686 01, Uherské Hradiště. Požadované dokumenty jsou volně ke stažení na webových stránkách www.tradicnivyrobek.cz nebo k vyzvednutí v prodejně Tradiční výrobek Slovácka.

Výrobci zapojení do projektu získají výhody v podobě propagace, podpory prodeje, nabídky prezentací či jarmarků v ČR i zahraničí nebo prodeje zboží v prodejně Tradiční výrobek Slovácka, či prostřednictvím e-shopu  www.tradicnivyrobek.cz. V současné době je do projektu zapojeno 35 výrobců z různých oborů a jejich řady se nadále rozšiřují.

Projekt vznikl v roce 2008 a jeho hlavním cílem je podpora lidových tradic ve smyslu zachování zájmu co nejširší veřejnosti o tradiční řemesla a tradiční výrobky co by typických symbolů identity regionu. Výrobky, které splnili přísná hodnotící kriteria, jsou viditelně označeny známkou „Tradiční výrobek Slovácka“, jež je zárukou precizní  rukodělné práce a sounáležitosti k regionu Slovácko.

Další informace: Tradiční výrobek Slovácka, Masarykovo nám. 21, 686 01 Uherské Hradiště, 572 525 528,  www.tradicnivyrobek.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám