Hlavní obsah

Podzimní sporty v Praze: Dřina na strojích i procházka v přírodě

Novinky, Roman Mašín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzimní počasí obvykle svádí k tomu zalézt do postele a zůstat tam co nejdéle. Na špatnou náladu neexistuje lepší lék než pohyb. Posilovny bývají v tuto dobu přecpané, Praha ale nabízí spoustu příležitostí k venkovním sportům. Koho unavují procházky, běh nebo jízda na kole, může zkusit něco nového.

Foto: Roman Mašín

Fitness hřiště Nové Chabry

Článek

Street workout

Street workout má původ ve starověkém Řecku, dnes je populární především v Rusku a Spojených státech. Jedná se o cvičení s vlastní vahou těla, které lze praktikovat téměř kdekoliv a kdykoliv. Typický trénink se skládá ze série kliků, dřepů, přítahů a gymnastických cviků. Zapojují se tak všechny svaly v těle.

Přestože je ke street workoutu zapotřebí pouze klidné místo někde v parku, v Praze začínají vyrůstat fitness hřiště se speciálními hrazdami a posilovacími lavicemi.

„Mám ráda cvičení na vzduchu, ale vždycky jsem preferovala posilování před běháním a jízdou na kole, což znamenalo zavírat se v posilovně. Pak jsem jednou při procházce v lese se psem objevila malé fitness hřiště, našla jsem si, jak cvičit na jednotlivých nástrojích a už rok posiluji venku, dokud nezačne mrznout,“ říká třicetiletá Lucie. Podle ní je street workout skutečně pro každého, jen stačí jenom zvolit správnou intenzitu.

V Praze můžete vyzkoušet nové fitness hřiště například v Nových Chabrech v Praze 8, ve Stromovce, v lesoparku Řepy nebo v povodí říčky Rokytky.

Sport pravých gentlemanů

Když se řekne golf, většině lidí se vybaví bohatý anglický gentleman, který si po dobře zahraném odpalu nalije skleničku té nejdražší whisky. Už dávno ale neplatí, že by byl tento sport finančně nedostupný, vybavení je možné si na zkoušku pouze zapůjčit nebo pořídit levněji ve výprodejích.

Mohlo by se také zdát, že podzimní počasí není zrovna ideální doba k tomu s golfem začít, golfisti ale tento názor nesdílejí. Například podle golfisty a manažera firmy all4GOLF Tomáše Zacha je právě podzim nejlepším obdobím pro hru – dopadá nadměrné pocení jako v letních měsících a pokud se golf hraje ve správném oblečení, hráči rozhodně nemrznou. „Říká se, že není špatné počasí na golf, je jen špatně oblečený golfista,“ doplňuje Tomáš Zach.

Golf není ideální sport na hubnutí, posilují se při něm ale zádové svaly a břišní svaly a je ideální pro ty, co se rádi procházejí a vychutnávají okolní přírodu.

 V Praze můžete vybírat z velké nabídky golfových hřišť například v Chateua St. Havel v Praze 4, v Golf Clubu Hodkovičky nebo Golfu Hostivař.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám