Hlavní obsah

Podzimní akce v Domě dětí a mládeže Kamarád Třemošná

Novinky, Jiří Bulín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DDM Kamarád Třemošná uspořádal v nedávné době hned několik akcí pro veřejnost. První z nich byl Střelecký den 25. října 2013. Děti dorazily ráno v 8:00 a hned se zapojily do programu, který pro ně organizátoři připravili.

Foto: Jiří Bulín

Střelecký den 1

Článek

Po obědě následovala střelecká část dne, která byla otevřená i pro ostatní děti. Velkým zpestřením odpoledne byla přítomnost členů Klubu vojenské historie Tommy & Yankee. Přijeli americkým jeepem a s sebou přivezli celou řadu pušek a pistolí. Po představení výstroje a výzbroje následovalo samotné střílení, kde děti měly možnost střílet ze vzduchovek, airsoftových pušek, dále pak z luku a vyzkoušeli si i hod oštěpem.

Halloweenské přespání

Hned další pondělí 28. října 2013 následovala dvoudenní akce nazvaná Halloween v DDM. Jak už napovídá název, jednalo se o akci s přespáním, která byla zaměřena i na blížící se svátek Halloween.

Vítaným zpestřením byla návštěva plzeňské zoo, kterou sice mírně zkalilo množství lidí (návštěvnost se ten den vyšplhala až k 17 000), ale na zážitcích a nadšení dětí to nemělo až tak zásadní vliv. Po návratu z Plzně se děti přesunuly do Sport centra Chanos, kde bylo připraveno nocování s popůlnočním překvapením v podobě tajemného mága vyrábějícího mlhu. Ráno hned po snídani se děti rozdělily na dvě poloviny. Jedna dlabala obrovské dýně a druhá si vyráběla halloweenské kostýmy na blížící se halloweenské průvody. Po obědě se skupiny vystřídaly a kolem 16. hodiny odcházely děti s rodiči domů.

Tajemný průvod

Halloweenské průvody, které DDM Kamarád pořádá již mnoho let, se konaly letos opět tři – ve Zruči (30. října 2013), ve Třemošné (31. října 2013) a v Trnové (2. listopadu 2013). Účastníci se sešli na určeném místě, kde hrála tajemná hudba a již z dálky byly patrné svíčky, které značily cestu, kterou se posléze celý průvod vydal. Čekalo se však na vhodný okamžik, který nastal většinou 15 minut po ohlášeném srazu – čekalo se na opozdilce a na tmu, aby zážitek z průvodu byl tajemnější.

Cestou na rodiče s dětmi čekalo několik stanovišť, a také úkolů – prolézt pavučinou, udělat kotrmelec u strašidla, překonat strach a vlézt si do stanu pro sladkost, neohroženě projít kolem tajemné postavy, která prováděla jakýsi rituál. Bylo toho zkrátka hodně a cílem bylo vždy místo, kde po překonání dobrodružné cesty získaly děti buřt, který si mohly při hudbě opéct na ohni.

Velké díky patří MěÚ Třemošná, OÚ Zruč-Senec, OÚ Trnová, dobrovolným hasičům ve Zruči, dobrovolným hasičům v Záluží, country kapele, která nám zajistila hudbu v Záluží, KD Záluží, restauraci U Drudíků, TJ Sokol Třemošná, TJ Sokol Trnová, Klubu vojenské historie Tommy & Yankee, dobrovolníkům a samozřejmě všem účastníkům a na některé další akci pořádané DDM Kamarád naviděnou.

Reklama

Výběr článků

Načítám