Hlavní obsah

Podvodnice se neštítila připravit starou ženu o peníze

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peřiny za šest tisíc korun vnutila v pondělí 15. dubna ráno čtyřiaosmdesátileté paní z Chropyně na Kroměřížsku neznámá žena s tím, že ji k ní posílá její ošetřující lékařka

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„V pondělí ráno zazvonila na domovní zvonek čtyřiaosmdesátileté paní neznámá zhruba pětatřicetiletá baculatá žena s kšiltovkou na hlavě. Seniorce sdělila, že ji posílá její ošetřující lékařka a nabídla jí zdravotní pomůcky. Prý jsou zrovna ve slevě. Jednalo se o peřiny,“ informovala v úterý 16. dubna mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Protože byla zima, pozvala stará paní ženu domů. V kuchyni jí pak prodejkyně vysvětlila, že peřiny stojí dvanáct tisíc korun, ale ona jí je dá levněji, tedy za pět a půl tisíce korun.

„Seniorka šla i s cizí ženou do obývacího pokoje, kde měla schované peníze v obálkách. V jedné pět tisíc korun a v druhé dva tisíce. Když si prodejkyně všimla, že má stará paní peněz víc, řekla jí, že celková částka i s dopravou bude šest tisíc korun. Jakmile peníze převzala, vyšla z domu a za okamžik se vrátila i s peřinami. Chvíli si pak ještě s důchodkyní povídala a poté odešla,“ popsala událost mluvčí.

Staré paní se celá situace nějak nezdála. Kdyby se prodejkyně neodkazovala na její lékařku, peřiny by nekoupila. Také cena zakoupeného výrobku očividně neodpovídala jeho kvalitě, a tak se obrátila na policii.

„Případem se nyní zabývají kroměřížští kriminalisté. Pachatelka je podezřelá z trestného činu podvod,“ dodala Simona Kyšnerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám